• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Xandres sluit fysieke én online winkels tijdens Black Friday

Xandres sluit fysieke én online winkels tijdens Black Friday

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Xandres flagshipstore in Antwerpen. Beeld: Xandres

Het Belgische kledingmerk Xandres zal op Black Friday al haar winkels, inclusief de webshop, gesloten houden, zo meldt het in een persbericht. Vorig jaar deed Xandres simpelweg niet mee met het bieden van kortingen, maar dit jaar gaan ze nog een stapje verder. Met de tegenbeweging wil het merk aandacht vestigen op overconsumptie.

In plaats van het bieden van kortingen, maakt Xandres het onder de noemer ‘Green Friday’ tijdens de dagen in aanloop naar Black Friday, van vier tot 23 november, mogelijk oude items bij hen af te leveren voor gratis herstel. “Een boodschap die van een zwarte dag een opportuniteit maakt om stil te staan bij wat we wél hebben, en dat te koesteren.”

Op Black Friday zelf gaan medewerkers van het merk samen met vrijwilligers uit de buurt aan de slag met de reparaties in het atelier.

Uit een rapport dat Dressipi, een onafhankelijk platform voor retailers die hun omzet willen optimaliseren, in oktober uitbracht bleek al dat Black Friday minder populair wordt. Eerder werd al bekend dat ook Dille & Kamille de fysieke en online winkels zal sluiten tijdens Black Friday.

Black Friday
Circulariteit
Duurzaamheid
Xandres