Welke drie eigenschappen worden door de meest succesvolle stagiairs gedeeld?

Er zijn verschillende kwaliteiten die stagiaires en werknemers geschikt maken voor een bepaald bedrijf. Als stagiair ben je niet alleen bij een bedrijf in dienst om de afdeling waarvoor je werkt te helpen, maar ook om je vaardigheden te verbeteren en je te ontwikkelen als een jonge professional. Maar wat maakt dat een bedrijf een stagiair begeert en onthoudt? Ik, als voormalig stagiair en huidig rekruteringsmanager, kan met zekerheid stellen dat de volgende drie eigenschappen voor een stagiair de sleutel zijn tot opvallen in de massa en gewaardeerd en gerespecteerd worden binnen een onderneming.

Een krachtig initiatief tonen

Een uitstekend stagiair is iemand die niet altijd bij de hand hoeft worden genomen. Dat betekent echter niet je jezelf voorbij moet lopen. Dit is een eigenschap die zich zal ontwikkelen naarmate je je comfortabeler en zelfverzekerder voelt op de afdeling waar je leert hoe het team te werk gaat en hoe de afdeling wordt geleid. Je zal onbewust mogelijkheden gaan zien waar je je hulp kunt bieden, zonder dat je ernaar wordt gevraagd. Niets is beter dan een stagiair die problemen opmerkt, oplossingen biedt of het merkt wanneer iemand hulp behoeft. Dat laat zien dat je scherp bent, je bewust bent van wat er om je heen gebeurt en dat je genoeg vertrouwen hebt om betrokkenheid te tonen!

Veel nieuwsgierigheid laten zien

Nieuwsgierig zijn is een troef. Het betekent dat je niet altijd genoegen zal nemen met het voor de hand liggende, en dat je er altijd op bent gebrand je kennis uit te breiden. Het laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in het werk, het bedrijf en de branche. Wees niet bang om vragen te stellen en onderzoek te doen in je eigen tijd. Steek je vinger op de juiste momenten op en probeer meer te weten te komen over het grotere geheel, zelfs als de discussies geen betrekking hebben op jouw afdeling.

Bereidheid om te leren en luisteren

Van een stagiair wordt niet verwacht dat hij of zij alles al weet! Je weet niet alles, dus accepteer dat. Het is juist de bedoeling dat je je vaardigheden ontwikkelt die nodig zijn voor de baan. Zoals hierboven al genoemd, moet je echter bereid zijn om alle belangrijke en benodigde kennis op te nemen, zodat je je werk effectief kunt uitvoeren. Dit omvat niet alleen vragen stellen, maar ook luisteren. En niet alleen aandachtig luisteren naar instructies, maar ook naar advies en begeleiding en alle belangrijke gesprekken die op kantoor plaatsvinden. Kijk, observeer en luister naar de mensen om je heen.

Het fijne aan deze eigenschappen, is dat je ze eenvoudig kunt ontwikkelen. Je kunt je afvragen of je over de kwaliteiten beschikt. Natuurlijk doe je dat. Maar je kunt ze pas verbeteren door ze altijd in het achterhoofd te houden tijdens het werken.

Denk aan hoe je herinnerd wilt worden als je je stageplek verlaat, aan de professionele kwaliteiten waarvan je hoopt dat ze worden vermeld in je referentie wanneer je zoekt naar een baan. Dat zijn de eigenschappen waaraan je dagelijks kunt werken, om de beste versie van jezelf te creëren.

Pak ze!

Door gastredacteur Hannah Rafter, oprichter en hoofdredacteur van The Intern 247, een website die zich toelegt op het geven van echte inzichten in de modewereld. @theintern247, theintern247.com.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited UK. Vertaling en bewerking vanuit het Engels: Tessa Guntlisbergen.

Beeld: Pexels

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN