• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Welke Belgen hebben de meeste invloed op de mode?

Welke Belgen hebben de meeste invloed op de mode?

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De Britse website Business of Fashion publiceerde afgelopen week de jaarlijkse BoF 500: een lijst met de meest invloedrijke personen uit de modeindustrie. In het overzicht worden ook negen Belgische namen genoemd.

Op de lijst prijken onder andere de namen van de ontwerpers Dries van Noten, Raf Simons en Walter van Beirendonck, die voor de derde keer op rij genoemd worden. Andere ontwerpers die door BoF geëerd worden, zijn Diane von Furstenberg, ontwerpersduo Peter Pilotto en Christopher de Vos. Verder worden make-up artiest Peter Philips, stylist Olivier Rizzo en fotograaf Willy Vanderperre vermeld.

Een nieuwe toevoeging aan de lijst van dit jaar is Paul Deneve: de voormalig CEO van Yves Saint Laurent die ook Lanvin en Nina Ricci tot zijn voormalige werkgevers mag rekenen. Een persoon die voor het eerst niet genoemd wordt, is Linda Loppa. Loppa, die doceerde aan de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en nu aan het hoofd staat van de school Polimoda, is wel opgenomen in de Hall of Fame van de BoF 500.

De BoF 500 wordt sinds 2013 jaarlijks opgesteld door Business of Fashion. De lijst van 2015 bevat onder andere modellen, bloggers en journalisten uit 62 landen.

Business of Fashion
Diane Von Furstenberg
Dries van Noten
PeterPilotto