• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • WE Fashion lanceert collectie met kunstenaar Arjan van Arendonk

WE Fashion lanceert collectie met kunstenaar Arjan van Arendonk

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Modeketen WE Fashion en kunstenaar Arjan van Arendonk hebben hun krachten gebundeld voor de creatie van een capsulecollectie. De “premium en duurzaam geproduceerde” collectie, genaamd Floral Art Collection, komt dit najaar uit. Dat meldt WE Fashion in een persbericht.

“Wij bezochten het Flower Art Museum in Aalsmeer, waar verschillende kunstenaars zich voor hun kunstwerken hebben laten inspireren door bloemen. Het werk van Arjan sprong er voor ons gelijk uit,” zegt Jeanine Lindenberg, head of design women van WE Fashion, in het bericht. Van Arendonk staat bekend om het bewerken van vintage materialen met acrylverf, kleurrijke siliconen en verfijnde borduursels. “Zijn manier van ‘hergebruik’, het specifieke materiaalgebruik, de gelaagdheid en de intense kleuren, hiermee zagen wij prachtige prints voor ons,” aldus Lindenberg.

Op basis van vier van Van Arendonk’s kunstwerken, ontwikkelden WE Fashion en Van Arendonk bloemenprints voor de capsulecollectie. De lijn bestaat uit negen verschillende items, waaronder een maxi-jurk, een blazer, een pantalon en een jumpsuit. Prijzen variëren van 39,99 euro voor een shirt tot 99,99 euro voor een blazer.

The Floral Art Collection wordt uitgebracht onder WE Fashion’s submerk WE Studio. De collectie is vanaf morgen verkrijgbaar in tien geselecteerde winkels in Nederland en België, en via de webshop.

Foto's: We Fashion

capsulecollectie
WE Fashion