• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • We Fashion en Just Brands openbaren duurzame prestaties

We Fashion en Just Brands openbaren duurzame prestaties

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Consumenten en bedrijven kunnen voortaan de duurzame prestaties van moderetailers We Fashion en Just Brands bijhouden. De Mode Tracker, een online tool van de Europese non-profitorganisatie Made-By, openbaart de voortgangsresultaten op het gebied van duurzaamheid van deze bedrijven.

De Mode Tracker meet jaarlijks de duurzame prestaties van de aangesloten modebedrijven of -merken. Niet alleen om transparantie te bieden tegenover consumenten, maar ook om de bedrijven of merken in staat te stellen een stappenplan ontwikkelen voor bepaalde duurzaamheidskwesties. Daarbij gaat het om People, Product, Manufacturing, Packaging & Transport en Product Waste.

We Fashion en Just Brands hebben afgelopen jaar voor het eerst hun duurzame prestaties laten meten door de Mode Tracker. Daarmee volgen de retailers kledingmerken als G-Star, Ted Baker en Haikure, die zich eerder al als eersten aansloten bij de tool.

“Mode Tracker biedt onafhankelijke verificatie van onze duurzame prestaties en ondersteuning met betrekking tot het doorvoeren van verbeteringen op verschillende niveaus van duurzaamheid,” stelt Marijke Willemsen, CSR manager bij We Fashion. “Het helpt ons de juiste stappen te nemen en daagt ons uit vooruit te kijken naar het volgende niveau.”

Made-By hoopt met de aansluiting van We Fashion en Just Brands meer merken over te kunnen halen prestaties op het gebied van duurzaamheid te openbaren. “We prijzen onze Mode Tracker-merken, omdat zij vooroplopen in transparante en geverifieerde communicatie over hun duurzaamheidsinspanningen en -prestaties”, verklaart Made-By CEO Sabine Ritter in een persbericht. “Ik hoop dat onze tool en deze laatste merkresultaten meer merken en retailers in de industrie aanmoedigen om een dergelijke open en eerlijke dialoog over hun duurzaamheidsvoortgang te adopteren.”

Beeld: We Fashion Facebook

Just Brands
mode tracker
WE Fashion