• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Vogue en GQ willen niet meer werken met topfotograaf Terry Richardson

Vogue en GQ willen niet meer werken met topfotograaf Terry Richardson

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Na de onthullingen omtrent Hollywood-producent Harvey Weinstein lijkt het olievlekeffect zich steeds verder uit te breiden. Uitgeverij Condé Nast, internationaal verantwoordelijk voor titels als Vogue en GQ, heeft deze week besloten om fotograaf Terry Richardson aan de kant te zetten. In navolging van Condé Nast hebben ook Valentino en Bulgari besloten om de banden met de 52-jarige Richardson door te snijden.

Rondom Richardson, binnen de modewereld bekend en berucht om zijn seksueel getinte shoots, hangt al jaren een wolk van controverse. In het verleden is er een hele waslijst ontstaan met aantijgingen aan het adres van de New Yorkse fotograaf. Richardson zelf heeft die aantijgingen altijd ontkend.

Volgens The Telegraph, die met het nieuws naar buiten kwam, is in een interne mail naar alle titels van Condé Nast duidelijk gemaakt dat per direct alle banden met Richardson verbroken moeten worden. Ook in de toekomst zullen geen samenwerkingen meer plaatsvinden. Reeds vervaardigd materiaal dat nog niet gepubliceerd is zal vernietigd worden. Richardson, die in het verleden campagnes verzorgde voor merken als Yves Saint Laurent, Supreme en Marc Jacobs, heeft via een woordvoerder laten weten ‘teleurgesteld’ te zijn in het besluit van Condé Nast.

Harvey Weinstein is sinds begin oktober prominent in het nieuws vanwege aantijgingen omtrent seksueel misbruik aan het adres van de filmproducent. In de loop van de maand kwamen steeds meer verhalen naar buiten over het wangedrag van Weinstein. Prominenten uit de industrie, waaronder Anna Wintour en Tom Ford, spraken zich al uit over de onthullingen. “Wat Harvey heeft gedaan is schokkend en verontrustend op alle denkbare manieren,” aldus Ford.

Beeld: Gustavo Caballero / Getty Images North America / AFP

Conde Nast
Harvey Weinstein
Terry Richardson