• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Verrassingsbezoek en awarduitreiking Queen Elizabeth tijdens LFW

Verrassingsbezoek en awarduitreiking Queen Elizabeth tijdens LFW

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

London Fashion week zit er weer op. Vijf dagen lang waren de straten van de Engelse hoofdstad het epicentrum van de mondiale mode-industrie, waarop het gezelschap zich vandaag verplaatst naar Milaan. Een week vol enerverende momenten, maar het hoogtepunt was ongetwijfeld het bezoek van Queen Elizabeth II aan de catwalkshow van Richard Quinn op dinsdag.

Het was voor de 91-jarige vorstin haar eerste bezoek aan de Londense modeweek, waar ze op de voorste rij plaats nam naast Vogue’s Anna Wintour. De keuze van de koningin voor de show van Quinn was geen toevalligheid: de Central Saint Martins-alumni heeft zich met zijn opvallende prints binnen afzienbare tijd tussen het rijtje veelbelovende Britse ontwerpers weten te scharen, en werd na de presentatie van zijn collectie dan ook verrast met een award. Uit handen van de koningin ontving hij de eerste ‘Queen Elizabeth II Award for Design’, een prijs die in het vervolg jaarlijks wordt uitgereikt aan opkomende ontwerpers van eigen bodem.

De award is een initiatief van de persoonlijke assistent van de koningin, Angela Kelly, die al 25 jaar de garderobe van Elizabeth bijhoudt. De prijs geldt als eerbetoon aan en onderstreept de innige band tussen het Koningshuis en de Britse mode-industrie.

Beeld: BFC by Getty Images - fotografen: Tristan Fewings, Tim Whitby en Rebecca Lewis

Anna Wintour
Award
Londen Fashion Week
London Fashion Week
MULTIMEDIA
Queen Elizabeth
Richard Quinn
Scroll down to read more