In beslaggenomen luxeproducten van merken zoals Chanel, Gucci en Louboutin hebben in een veiling 232.000 euro opgebracht. Dat meldt Het Parool.

De designeritems, die door de FIOD en de politie in beslag waren genomen, zijn door het Openbaar Ministerie in Noord-Holland als proef geveild via veilingsite BVA Auctions. Met een succesvolle veiling kan het door heel het land worden uitgerold. De items betreffen kleding, schoenen en tassen van grote designermerken. De opbrengst van de veiling gaat naar de staatskas en zal worden gebruikt voor diverse doeleinden, zoals bijvoorbeeld het schadeloosstellen van slachtoffers van een misdrijf.

Agenten worden speciaal getraind om dure designermerken te herkennen. Aanvankelijk was hier bij invallen bij criminelen in huis weinig aandacht voor, maar inmiddels herkent men de waarde van deze spullen. Na in beslaglegging wordt een onafhankelijk expert ingeroepen om de stukken op echtheid te controleren en te taxeren.

Wie de eerste veiling heeft gemist kan inzetten op een tweede veiling dit najaar. Dan worden tevens weer via BVA Auctions in beslaggenomen boten, motors en auto’s verkocht. Dit doet het OM al jaren.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN