Van Gils knijpt handen dicht met samenwerking Humberto

Wanneer Humberto Tan ergens binnenloopt, draaien alle hoofden als vanzelf in de richting van de presentator, ondernemer en jurist. Zo ook tijdens de presentatie van Humberto tailored by Van Gils: de collectie die Tan’s kledingmerk Humberto uitbracht in samenwerking met het modemerk. Het decor voor de presentatie is de Van Gils store op de Van Baerlestraat in Amsterdam die in april van dit jaar geopend werd. Speciaal voor de lancering van de collectie zijn bekende Nederlanders en journalisten samengekomen in de lichte winkel van het Nederlandse mannenmodemerk.

Van Gils en Humberto slaan de handen ineen

Bij de presentatie zijn de aanwezige mannen stuk voor stuk in pak gestoken, en de meeste vrouwen dragen een basic jurkje of een stijlvolle jumpsuit. Alle gasten lijken zich prima te vermaken met elkaar, en elke paar minuten komen er schalen met borrelhapjes voorbij. Aan de linkermuur van de winkel prijkt een grote campagnefoto waarop Tan een donkerblauw pak uit de collectie draagt, en daaronder hangt de collectie zelf. Robert Meijer, CEO van Van Gils, loopt rond en knoopt gesprekken aan met zijn gasten. Ook Tan maakt op zijn gemak een rondje door de winkel en praat hier en daar met iemand.

Van Gils knijpt handen dicht met samenwerking Humberto

“In 2003 begon ik samen met Riek Moerman Humberto: het kledingmerk waarvan ik nog steeds eigenaar ben. Het ging goed, en dan wil je op een zeker moment meer: dan moet het mooier en beter. Ik wilde Humberto in het hogere segment positioneren, en daarvoor vond ik in Van Gils de perfecte partner,” vertelt Tan over de samenwerking met Van Gils voor deze premium collectie. Tan roemt Van Gils om de rijke historie, het vakmanschap en de goede distributie. “Ik zie deze samenwerking als een puzzel waarvan alle stukjes precies in elkaar passen,” aldus Tan.

Net als Tan knijpt ook Meijer zijn handen dicht met de samenwerking. Met Van Gils koesterde hij de wens om zich in een hoger segment te gaan begeven, en daarom is deze collectie op een bijzondere manier vervaardigd. “Alles wat we normaal doen hebben we voor deze lijn naar een hoger niveau getild,” aldus Meijer. Hij legt uit: “Alle pakken zijn half-canvas gemaakt, wat betekent dat het binnenwerk los is en er niet in is geplakt. Dit zorgt niet alleen voor een mooiere pasvorm maar ook voor een langere levensduur. Qua materialen hebben we gekozen voor het mooiste linnen, wol-kasjmier blends , zijde voor de dassen en dubbel geweven katoen voor de overhemden. En daarnaast hebben alle items hele mooie details zoals bijvoorbeeld knopen van parelmoer.”

Humberto Tan over zijn liefde voor mode

Tan werd in 1999 voor het eerst tot best geklede man gekozen door het blad Esquire, en ook anno 2015 spreken de media louter positief over zijn gevoel voor stijl. De liefde voor mode heeft hij naar eigen zeggen voor een groot deel te danken aan zijn broers die eveneens veel van kleding houden. Zijn liefde voor pakken heeft Tan echter niet altijd gekoesterd. “Toen ik in 1993 net begon met werken op televisie wilde ik per se geen pakken dragen. Ik vond het maar stijf, echt iets voor oude lullen. Maar als je geen pakken draagt, kom je vrij snel uit bij vrijetijdskleding en dat is het ook net niet. Inmiddels houd ik van pakken. Als ik gastheer ben, versterkt een pak mij in mijn rol,” verklaart hij.

Van Gils knijpt handen dicht met samenwerking Humberto

Met het uiteindelijke resultaat van zijn samenwerking met Van Gils is Tan erg tevreden. “De collectie is ingetogen, stijlvol en klassiek met een twist,” vertelt hij aan FashionUnited. “Het leuke aan de collectie is dat het allemaal verschillende items zijn die samen een geheel vormen. Een van mijn favoriete items uit de collectie is het donkerblauwe jasje: het heeft een klassieke uitstraling maar is tegelijkertijd ook modern.” Wanneer hij gevraagd wordt naar zijn ideale pak, is zijn antwoord kort maar vastberaden: “Dat moet comfortabel zitten, goed voelen en niet te schreeuwerig zijn.” Dan wordt Tan weggeroepen, want er staan weer een paar mensen klaar voor een selfie met de charismatische presentator.

De Humberto tailored by Van Gils collectie is vanaf vandaag te koop bij de Van Gils brandstore in Amsterdam. Vanaf 25 september zal de collectie beschikbaar zijn in de Van Gils brandstores in Rotterdam, Amstelveen en Antwerpen, een aantal filialen van De Bijenkorf, geselecteerde retailers en via de webshop van Van Gils. In 2016 zal de collectie verder worden uitgerold naar de rest van Nederland en België. Prijzen variëren van 79 euro voor een das tot 799 euro voor een pak.

Werken bij Van Gils Fashion? Bekijk hier de vacature(s)

Foto: RVDA

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN