Van de Velde vervangt Intimacy door Rigby & Peller

Van de Velde, het Belgische bedrijf dat achter de lingeriemerken Marie Jo, PrimaDonna en Andres Sarda zit, zal vanaf 15 september de winkels van Intimacy in de Verenigde Staten gaan vervangen door winkels van het Britse Rigby & Peller.

Intimacy: het zwarte schaap in de Van de Velde familie
Sinds Van de Velde Intimacy in 2007 overnam, heeft het bedrijf nog geen grote successen geboekt met haar Amerikaanse dochteronderneming. Vorig jaar zag Van de Velde de algehele omzet stijgen met 8,7 procent, terwijl Intimacyhaar omzet zag dalen met 16 procent.

Eerder dit jaar benadrukte Ignace van Doorselaere, de CEO van Van de Velde, tegenover De Tijd dat er iets moest veranderen: “Cijfers liegen niet. We hebben Intimacy veel tijd gegeven, maar als de cijfers blijven dalen, moeten we ingrijpen.” Het lijkt erop dat Intimacy de verandering waarop werd gehoopt niet heeft kunnen bewerkstelligen, waardoor Van Doorselaere heeft besloten om tot een andere aanpak over te gaan.

Naast de naamsverandering van Intimacy zal de huidige CEO, Lode van Laere, het bedrijf na drie jaar dienst verlaten. In zijn plaats wil Van de Velde iemand uit de Verenigde Staten aanstellen.

Rigby & Peller als redder in de Verenigde Staten
Sinds Van de Velde Rigby & Peller in 2011 overnam, heeft de Britse keten volgens Van Doorselaere positief bijgedragen aan de geloofwaardigheid van het moederbedrijf. Daarnaast had Van de Velde in 2012 het grootste deel van haar omzetstijging te danken aan de overname van Rigby & Peller. Naast de naamsverandering van de winkels van Intimacy maakte Van de Velde in een persbericht bekend hoger in te gaan inzetten op een klantvriendelijk beleid in de nieuwe Rigby & Peller winkels. Concreet houdt dit onder andere in dat klaten voortaan geld terug kunnen krijgen voor hun retourartikelen en dat reparaties aan teruggebrachte artikelen sneller moeten plaatsvinden.

Resultaten H1
In het persbericht waarin Van de Velde de behaalde resultaten over het eerste halfjaar bekend maakte, kwam tot slot nog naar voren dat de recurrente EBITDA (inkomsten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen opactiva en afschrijvingen op leningen en goodwill) met 6,3 procent was gestegen van 34,2 miljoen euro naar 36,4 miljoen euro.

Momenteel heeft Rigby & Peller meer dan twintig boetieks in onder andere Groot-Brittannië, China en Duitsland. Intimacy heeft op dit moment nog veertien verkooppunten in de Verenigde Staten. In totaal heeft Van de Velde ruim 5000 verkooppunten wereldwijd.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN