• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Twintig doden bij instorting Pakistaanse fabriek

Twintig doden bij instorting Pakistaanse fabriek

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Door instorting van een Pakistaanse fabriek waar winkeltassen worden geproduceerd, zijn tenminste twintig mensen om het leven gekomen. Nog eens 75 werknemers zijn gewond geraakt, bericht Reuters.

Bij de fabriek, die zich 20 kilometer ten oosten van de industriële stad Lahore bevindt, werken ruim 150 mensen. Tot nu toe zijn 100 van hen uit het ingestorte gebouw gered, maar Jam Sajjad Hussain heeft aan Aljazeera gemeld dat nog veel meer werknemers zich onder het puin bevinden.

“De fabriekseigenaar heeft een woordenwisseling gehad met de aannemer die hem had geadviseerd de werkzaamheden stil te leggen omdat een aardbeving scheuren in de muren had veroorzaakt,” vertelde Muhammed Ramzan, een van de arbeiders die uit het puin werd gered, aan reddingswerkers. De bouwsector in Pakistan staat bekend om het gebrek aan toezicht en regelmatige overtredingen van bouwvoorschriften.

Het is de tweede grote fabrieksramp die in Pakistan plaastvindt. In 2012 lieten meer dan 280 mensen het leven nadat een brand was uitgebroken in een kledingfabriek in Karachi. Hoeveel mensen nog moeten worden gered, is nog niet bekend.

Pakistan