• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Trends: wat ligt lente/zomer 2020 in de winkel?

Trends: wat ligt lente/zomer 2020 in de winkel?

Door Céline Vautard

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

FashionUnited geeft een overzicht van de belangrijkste trends die het lente/zomer 2020 seizoen zullen markeren. Dit zijn de highlights voor retailers die op zoek zijn naar inspiratie of om hun verkoop te optimaliseren. Vijf trends op een rij.

Chloé SS2020 (l), Caroll SS2020 (r)

Kies voor een korte broek

De bermuda wordt steeds korter. Nog steeds getailleerd en chic, gedragen met een oversized blazer of jasje. Zittend komen de pijpen halverwege de dij of zelfs hoger. Op de catwalks zagen we city shorts bij onder andere bij Max Mara, Chloé en Saint Laurent. De korte broek kan gedragen worden als onderdeel van een total look in één kleur, maar werkt ook goed met een mouwloze jas (Sportmax) of in een mix and match look zoals het Franse merk Caroll laat zien.

Max Mara SS2020(l), Ottodam SS2020 (r)

Stippen

De 'polka dot' trend was veelvuldig te zien tijdens de vier grote modeweken in september. We zagen stippen in verschillende maten die variëerden van mini bij Haider Ackerman tot vrij groot bij Dries Van Noten. Het mixen van stippen is dit seizoen zeker in de mode en werkt ook perfect als thema in de etalage. Stijlvolle zwart-witte of meerkleurige stippen. En de klant die durft mixt stippen met andere prints.

Celine SS2020 (l), Stella McCartney SS2020 (m), Brandon Maxwell SS2020 (r)

Passie voor denim

Als onderdeel van de heropleving mid-70’s zijn merken en ontwerpers bezig met het herverwerken van denim op verschillende manieren. In de lente/zomer 2020 collecties van Celine, Chanel, Dior en APC is denim een belangrijk item. We spotten vervaagde, geborduurde, gerafelde en tweekleurige denim bij Givenchy en Stella McCartney. Door de hoeveelheid aan opties is het verstandig een zorgvuldige selectie te maken en niet te veel in te kopen. Voor winkels is het verstandig een paar opvallende items te kiezen waarmee je je klant kunt aanspreken, maar vergeet ook de accessoires niet.

Valentino SS2020 (l), Eres SS2020 (m), Dolce & Gabbana SS2020 (r)

Groen zijn is (niet) makkelijk

Nooit eerder heeft de natuur de mode zo geïnspireerd. Van de weelderige jungle party print bij Versace, Valentino en Dolce & Gabbana tot het 100 procent effen groene silhouet bij Valentino, Victoria Beckham of Michael Kors. De kleur groen, licht, pastel, gedempt of fluorescerend, groen revitaliseert de straten van de stad, de bestuurskamer en zelfs het strand.

Monoprix SS2020 (l), Dior SS2020 (r)

Romantisch

Net als de modeshow van Dior, waarin de sublieme poëtische scenografie door velen werd bewonderd, zal een van de belangrijkste trends voor komende zomer romantiek zijn. Chique bohemian achtige looks, in zuiver wit, verrijkt met borduurwerk, kant, lange jurken en andere delicate stukken, domineerden de catwalk. Lichtheid en transparantie zijn ook belangrijk.

Liever verder vooruitkijken? Bekijk hier de eerste trendartikelen voor herfst/winter 2020 en hier de artikelen over lente/zomer 2021. Meld u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven van het laatste trendnieuws.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op FashionUnited.fr.

Alle beelden eigendom van de merken. Homepage foto: FRNCH SS2020

Lente/Zomer 2020
Trends
Trends 2020