• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Topshop komt met veganistische schoenencollectie

Topshop komt met veganistische schoenencollectie

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Fashion

De populariteit van veganistische mode neemt toe, en bij deze trend blijft Topshop niet achter. De Britse modeketen heeft voor het eerst een veganistische schoenencollectie gelanceerd.

Topshop kondigde de lancering van de collectie aan middels een bericht op Instagram. De schoenen in kwestie zijn gemaakt van materialen die “volledig vrij zijn van dierlijke producten”. Tevens zijn de schoenen verpakt in “100 procent veganistische" dozen.

De door PETA goedgekeurde schoenenlijn, handgemaakt in Spanje, bestaat uit zes verschillende stijlen. De schoenen zijn beschikbaar in een neutraal kleurenpalet variërend van wit en zwart tot oranje en toffee-bruin. Tevens is een slangen- of krokodillenprint beschikbaar. Prijzen voor de schoenen variëren van 57 tot 80 euro.

“We zijn verheugd over de lancering van onze eerste veganistische collectie in april. In eerste instantie richten we ons op schoenen en het introduceren van zes nieuwe stijlen die samen met onze bestaande premium collecties worden geproduceerd in Spanje. We kijken uit naar de reactie van consumenten op de design-led collectie en zijn benieuwd naar in hoeverre we veganistische materialen ook in ons accessoiresegment kunnen implementeren,” aldus Maddy Evans, Topshop-modedirecteur, in een statement.

Beeld: Topshop

TOPSHOP
VEGAN
veganistische mode
Scroll down to read more