Tommy Hilfiger nieuwe kledingsponsor F1-team Mercedes

Tommy Hilfiger maakt een comeback in de Formule 1. Het Amerikaanse cultlabel is vanaf het nieuwe seizoen de kledingsponsor van regerend kampioen Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Dat maken de betrokken partijen bekend middels een gezamenlijk persbericht.

PHOTO 1 Tommy Hilfiger nieuwe kledingsponsor F1-team Mercedes

De meerjarige deal verzekert Tommy Hilfiger van het sponsorschap van de officiële outfits van Team Mercedes, zowel op als naast het circuit. Naast de coureurs zal ook het 1500-koppige team uitgedost worden in outfits van het merk. Hier staat tegenover dat op de nieuwe raceauto’s van Team Mercedes, welke eind februari worden onthuld, het logo van Tommy Hilfiger prijkt. Ook de pitstops en garages van Mercedes worden voorzien van reclame-uitingen van het kledingmerk.

“Vanaf het eerste moment dat ik aanwezig was bij een Formule 1-race, ben ik gegrepen door de motorsport,” licht ontwerper Tommy Hilfiger de sponsordeal toe in het persbericht. “Het opnieuw betreden van deze arena met het topteam van Mercedes is een prachtige manier om mode en Formule 1 te combineren. Ik herken de passie, de spirit en de gedrevenheid van het Mercedes-team, en kijk ontzettend uit naar onze samenwerking de komende seizoenen.”

Tommy Hilfiger nieuwe kledingsponsor F1-team Mercedes

Het is overigens niet de eerste keer dat Hilfiger een stap in de Formule 1 zet. In de jaren negentig was het merk enkele seizoenen de kledingleverancier van het raceteam van autoproducent Lotus. Enkele jaren later was het de eerste sponsor van buiten de automobielindustrie voor de Italiaanse bolide-bouwers van Ferrari.

Beeld: Mikael Jansson/Tommy Hilfiger

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN