Tommy Hilfiger lanceert eerste collectie voor gehandicapte kinderen

Het Amerikaanse modemerk Tommy Hilfiger heeft een kindercollectie gelanceerd die speciaal is aangepast op kinderen met een handicap. Hiervoor heeft het bedrijf de handen ineengeslagen met non-profitorganisatie ‘Runway of Dreams’.

De eerste collectie die het label heeft gelanceerd voor gehandicapte kinderen bestaat uit 22 items voor jongens en meisjes in de maten 4 - 20 (Europese maten 104 tot 176). Een belangrijke aanpassing die aan de kleding is gedaan, is het vervangen van ritsen en knopen door magnetische ‘MagnaReady’-sluitingen. Daarnaast zijn de lengtes van mouwen en broekspijpen makkelijk aan te passen.

”Niet alleen is het mogelijk om deze aanpassingen te doen, het is ook nog eens goed in te passen in het huidige ontwerpproces,” vertelde Mindy Scheier, oprichtster van ‘Runway of Dreams’, aan Fashionista. “Het is niet zodat ik het wiel opnieuw heb uitgevonden: we passen gewoon dingen aan die al bestonden.”

’Runway of Dreams’ werd drie jaar geleden opgericht. Voor de stichting doet Schreier onderzoek naar de behoeften van gehandicapte kinderen en het huidige aanbod. Zelf experimenteerde ze al met het aanpassen van kleding van merken als Target en Kohl’s, maar Tommy Hilfiger is het eerste merk dat een collectie heeft gelanceerd in samenwerking met ‘Runway of Dreams’. Scheier, die zelf moeder is van een zoon met een spierziekte, hoopt dat uiteindelijk alle retailers een deel van hun collectie zullen aanpassen op mensen met een handicap. “Het is een enorm grote doelgroep waar de industrie niets mee doet. Er zijn zoveel mogelijkheden.”

De speciale collectie van Tommy Hilfiger is vanaf nu verkrijgbaar in de Amerikaanse webshop van het merk, en bevat onder andere jurkjes, overhemden voor jongens en jeans voor jongens en meisjes. De prijzen zijn vergelijkbaar met de reguliere prijzen van Tommy Hilfiger kinderkleding, en liggen tussen de 18,50 dollar (16,80 euro) en 42,50 dollar (38,60 euro).

Foto: Tommy Hilfiger/Runway of Dreams via Fashionista

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN