Toch geen naamsverandering voor Hermès Birkin Bag

De iconische Hermès Birkin Bag van krokodillenleer kan haar naam, ondanks eerdere onenigheden met Jane Birkin, behouden. Dat meldt Hermès in een persbericht.

Birkin, de Britse actrice naar wie de tas vernoemd is, gaf in juli aan dat ze niet wilde dat de tas nog langer haar naam droeg omdat Hermès werkte met krokodillenboerderijen waar dieren slecht behandeld werden. Birkin´s bekendmaking volgde op een onderzoek dat dierenorganisatie Peta had uitgevoerd, waaruit bleek dat krokodillen op boerderijen waarmee Hermès werkt erg slecht behandeld werden. In een persbericht laat het Franse modehuis weten dat Birkin nu afziet van haar eerdere wens.

“Jane Birkin heeft ons laten weten dat ze tevreden is met de maatregelen die wij genomen hebben,” aldus Hermès. Volgens Women´s Wear Daily heeft het merk in juli van dit jaar onderzoek gedaan op de krokodillenboerderij waar het leer voor de Birkin-tassen vandaan komt en bracht het merk tevens een officiële waarschuwing uit. Het bedrijf heeft beloofd om de samenwerking te beëindigen als blijkt dat de werkzaamheden van de krokodillenboerderij niet in lijn zijn met de standaarden van Hermès.

Peta reageerde echter niet zo enthousiast op het nieuws dat Birkin´s naam toch verbonden blijft aan de tas. Ingrid Newkirk, oprichtster van Peta, reageerde als volgt: “Jane Birkin is een goed persoon, en wij geloven dat Hermès haar valselijk heeft bericht dat ze ook maar iets om dieren geven en dat wat Peta heeft ondervonden slechts een enkele misstap van de krokodillenboerderij betrof.” Volgens Newkirk zal Birkin in de toekomst nog wel inzien dat haar naam niet hoort bij een tas die op deze wrede wijde is geproduceerd.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN