• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • The Post Couture Collective lanceert tweede collectie

The Post Couture Collective lanceert tweede collectie

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

The Post Couture Collective Antwerp heeft de tweede Post Couture Collectie gelanceerd. De collectie, ontworpen door vijf jonge Antwerpse designers, is tot eind deze maand te zien in Gallery Paris Texas in Antwerpen.

Het Post Couture Collective is gericht op het bieden van een alternatief voor het huidige modesysteem, met betrekking tot lage prijzen en duurzaamheid. “In onze visie is kleding ontworpen op de principes van open-source, en is gemaakt met behulp van 21ste-eeuwse technologieën. Wij zijn het eerste modelabel dat de ‘Maker Movement’ en de ‘Derde Industriële Revolutie’ omarmt,” meldt het Antwerpse collectief op haar website.

De tweede Post Couture Collectie is ontworpen door Sofie Nieuwborg, Emmanuel Ryngaert, Kjell de Meersman, Marie-Sophie Beinke en Sofie Gaudaen, allen student aan de Antwerpse Modeacademie of net afgestudeerd. Die laatste werkt momenteel voor Christian Wijnants. Ze ontwikkelden de collectie in samenwerking met Post Couture-oprichter Martijn van Strien.

De collectie heeft een innovatief karakter en kent een tijdloos kleurenpalet. De prijzen van de kledinglijn variëren van een blouse van Sofie Nieuwborg voor 120 euro tot 900 euro voor een chiffon cape van Marie-Sophie Beinke. De items zijn verkrijgbaar via de website van Post Couture.

Beeld: Post Couture Collective website

post couture collective