• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Tamara Mellon pakt Jimmy Choo aan

Tamara Mellon pakt Jimmy Choo aan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tamara Mellon, mede-oprichtster van het luxe schoenenmerk Jimmy Choo en inmiddels enige jaren onafhankelijk met een gelijknamig modelabel, heeft een appeltje te schillen met het merk dat zij in 2011 verliet.

De ontwerpster stuurde via haar advocaat een sommatiebrief naar Jimmy Choo CEO Pierre Denis, waarin zij het bedrijf beschuldigt van ‘onwettig gedrag’ in tegenstrijd met de antitrustwetgeving van de EU. Dat meldt WWD.

In de brief, die WWD gelezen heeft en die bevestigd is door vertegenwoordigers van Mellon, staat dat Jimmy Choo Italiaanse fabrieken heeft gevraagd niet met Mellon te werken. Medewerkers van Jimmy Choo zouden Italiaanse leveranciers per brief op het hart hebben gedrukt niet met Mellon in zee te gaan, beweert de brief. Hierdoor zou Mellon moeite hebben gehad de juiste producenten en leveranciers te vinden om met name schoenen, tassen en accessoires voor haar nieuwe merk te produceren.

Jimmy Choo zou van al haar leveranciers hebben geëist dat zij, zolang zij met het schoenenmerk werkten, niets met het Tamara Mellon merk te maken mochten hebben. Jimmy Choo zou volgens haar IPO prospectus met 28 gespecialiseerde leveranciers en ruim 100 leveranciers in Italië werken. Mellon’s advocaat eist een administratief verbod op de brief van Jimmy Choo aan leveranciers en vraagt van het schoenenmerk een brief aan leveranciers waarin het toestemming geeft met Tamara Mellon te werken.

Een woordvoerder van Jimmy Choo zegt dat de brief van Mellon’s advocaat ‘ongegrond’ is en dat het ‘met kracht’ zal worden aangevochten. Bronnen melden dat de brief tot een formele rechtszaak kan leiden.

Jimmy Choo
Tamara Mellon