• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Tally Weijl sluit Design Center in Parijs

Tally Weijl sluit Design Center in Parijs

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De keten Tally Weijl vertrekt uit Parijs. De Zwitserse modeketen sluit het designcentrum in de Franse hoofdstad. Volgens een woordvoerder wordt er een centrale campus gerealiseerd in Basel, waar naast het designcentrum ook het service- en supportcentrum zijn gevestigd. Dat meldt Textilwirtshaft.

Het designcentrum werd in 2008 gevestigd in de Parijse wijk Le Marais. Waarom het ontwerpcentrum nu vertrekt uit Parijs heeft Tally Weijl niet bekend gemaakt. Verwacht wordt dat er meer duidelijkheid komt tijdens het evenement dat de keten op 1 september organiseert op de campus in Basel.

Het bedrijf kwam in februari al in het nieuws, toen er werd vastgesteld dat de werknemers in het kantoor in Delémont geen dertiende maand uitbetaald kregen.

Tally Weijl heeft ongeveer 800 winkels in 38 landen en biedt werk aan 3.400 mensen. Het bedrijf werd in 1984 opgericht door Tally Weijl en Beat-Elfassi Grüring, die inmiddels 12 collecties per jaar alfleveren. Het succes is toe te schrijven aan het vermogen om in korte tijd trends op de markt te brengen, vaak in slechts 2 tot 4 weken.

Beeld: Tally Weijl

Tally Weijl