• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Tabitha Simmons ontwerpt collectie voor Coach

Tabitha Simmons ontwerpt collectie voor Coach

Door Saraï van Well

14 aug. 2019

Britse schoenenontwerper Tabitha Simmons heeft haar eerste tas ontworpen in samenwerking met Coach, dat maakt de ontwerpster bekend op haar instagram. “Het werken met mede-Brit Stuart Vevers (creatief directeur Coach red.) was een droom die uitkwam. Coach's vrijgevochten New Yorkse houding in combinatie met mijn grillige bloemen zorgt voor een winnende combinatie.”

De Britse, naast ontwerper ook redacteur bij de Amerikaanse Vogue, ontwierp haar versie op de Coach klassieker uit 1973, de Suspender Pouch. Dit resulteerde in drie tassen in twee kleuren: zwart en oud-roze. Naast de tassen ontwierp Simmons ook een reeks schoenen, voorzien van de bekende bloemenprint van het schoenenmerk

Tabitha Simmons startte in 2009 haar gelijknamige schoenenmerk, waarmee ze meerdere prijzen won, waaronder de Footwear News Achievement Award. De Britse werkte voorheen onder andere samen met luxemerk Johanna Ortiz en damesmodemerk Brock Collection. Haar schoenen worden wereldwijd bij 60 retailers verkocht, waaronder Bergdorf en e-tailer Net-a-Porter.

De prijzen voor de tas variëren van 595 dollar (532 euro) tot 295 dollar (264 euro). De schoenen worden verkocht voor prijzen tussen de 125 dollar (112 euro) en 250 dollar (224 euro) en zijn te koop via de website van Coach.