Stradivarius stopt met herenmodelijn

Inditex-dochtermerk Stradivarius biedt niet langer herenmode aan. Iets meer dan een jaar na de lancering van de mannenmodelijn, heeft het Spaanse label besloten zich weer volledig op dames te richten. Dat bevestigt een woordvoerder van Inditex aan FashionUnited.

De mannenmodelijn werd verkocht in geselecteerde Stradivarius-winkels in 17 landen wereldwijd en via de webshop. De collectie bestond uit drie onderdelen; smart, cotton en een denim lijn. Die eerste lijn was gericht op simpele kleding met fijne lijnen en sobere kleuren. De cotton lijn bevatte met name casual kledingstukken in neutrale kleuren.

Stradivarius testte de mannenlijn vorig jaar in diverse winkels en verzamelde daar ‘waardevolle gegevens en conclusies’. “Stradivarius heeft besloten om haar middelen volledig te richten op de vrouwenlijn, die altijd de kern van het merk-DNA is geweest,” aldus de woordvoerder via e-mail.

Stradivarius werd in 1994 in Barcelona opgericht en is de jongste Inditex-telg. Het label, dat zich voornamelijk richt op tieners, beschikt over ruim 1.000 winkels in 64 landen wereldwijd.

Beeld: Stradivarius

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN