Stella McCartney klaagt Steve Madden aan wegens identieke handtas

Steve Madden heeft weer een rechtszaak aan zijn broek hangen. Ontwerpster Stella McCartney heeft hem namelijk aangeklaagd, omdat Madden een van de ‘meest bekende en enorm populaire’ handtas van de ontwerpster zou hebben nagemaakt.

Het gaat om McCartney’s ‘Falabella Foldover tote bag’ van 1.195 dollar tegenover Maddens’ ‘BTotally handbag’ van 108 dollar.

Volgens de court documents is de tas ‘slecht gemaakt’ en ‘visueel identiek’ aan de McCartney-variant, en zal deze handtas ‘economische schade veroorzaken aan klanten wegens slechte kwaliteit’. Tevens wordt er gewezen naar de slechte reviews op de website van Steve Madden. Ook lijken de kettingen en stiksels vrijwel identiek, volgens de Britse ontwerpster.

De tas van Stella McCartney is al sinds de lancering in 2009 de populairste tas van de ontwerpster, die veel wordt gedragen door bekende sterren als Anne Hathaway, Kim Kardashian en Victoria Beckham.

Eerder werd Steve Madden al aangeklaagd door Balenciaga vanwege de ‘lego schoenen’. Aan Fashionista.com laat Madden weten niet verbaasd te zijn dat hij wordt aangeklaagd, en dat hij eigenlijk had verwacht dat hij vaker zou worden aangeklaagd.

Beeld: Falabella Foldover tote bag van Stella McCartney (links) en BTotally handbag van Steve Madden (rechts)

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN