• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Skylight Clarkson Square niet langer de locatie van New York Fashion Week

Skylight Clarkson Square niet langer de locatie van New York Fashion Week

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Vanaf 2018 zullen de catwalkshows van New York Fashion Week niet langer op Skylight Clarkson Square in SoHo gehouden worden. Dat heeft CDFA bekendgemaakt.

In 2015 verhuisde organisator IMG het New Yorkse mode-evenement naar het Skylight Clarkson Square en Skylight Moynihan Station. Daarvoor waren de catwalkshows vijf jaar lang in het Lincoln Center, maar die licentie werd opgezegd. Tot 2010 vonden de catwalkshows plaats in Bryant Park. CFDA laat weten na te denken over een nieuwe locatie in de stad.

CEO Steven Kolb stelt in een statement: “De officiële locatie van New York Fashion Week is New York City. De Skylight locaties zijn niet langer een evenementenlocatie, dus voor het zesde seizoen van NYFW: Men’s in januari en New York Fashion Week in februari zal het niet langer de vaste locatie zijn en de shows zullen ‘gedecentraliseerd’ worden.”

Grote catwalkshows zoals die van Marc Jacobs en Public School zullen geen hinder ondervinden van de verschuiving; zij worden nog steeds gehouden in de Milk Studios. Vooral kleinere labels zullen de impact merken, omdat zij gebruik konden maken van de vaste locatie.

Al eerder werden er wijzigingen aangebracht in de opzet van New York Fashion Week. Zo werd in april bekend dat de modeweek in september een dag korter zal zijn. Ook wordt First Stage geïntroduceerd; een internationale designer presentatie aan het begin van New York Fashion Week.

Beeld: Jonathan Simkhai september 2016 / NYFW Facebook

New York Fashion Week