Showroomprivé lanceert plussize capsule collectie

Het Franse online platform Showroomprivé lanceert volgende maand een eigen plussize kledinglijn voor vrouwen. De capsule collectie, genaamd #curveIRL, is onderdeel van Showroomprivé’s IRL-kledinglijn.

De plussize collectie bestaat onder andere uit blousen, T-shirts, broeken en jassen, zo meldt FashionNetwork. Prijzen variëren van 19 euro tot 79 euro. Is de nieuwe lijn een succes, dan wordt deze net als IRL (In Real Life) permanent aan het aanbod van het platform toegevoegd. De lancering markeert de eerste keer dat Showroomprivé plussize mode aanbiedt.

IRL, dat in 2015 voor een korte tijd werd verkocht en wegens succes permanent werd gelanceerd, bestaat momenteel uit 600 items per seizoen. De collectie wordt af en toe aangevuld met capsules als activewear, sieraden en petite mode. Showroomprivé noteerde in boekjaar 2016 een omzetgroei van 21,9 procent. In de eerste helft van 2017 boekte de community een omzet van 306 miljoen euro, een stijging van 27,4 procent. Aan het einde van het boekjaar hoopt moederbedrijf Showroomprivé Group uit te komen op een omzet van tussen de 690 en 720 miljoen euro.

Beeld: Showroomprivé Facebook