Scotch & Soda lanceert capsule collectie met Felix the Cat

Het Amsterdamse label Scotch & Soda lanceert een capsule collectie, met als hoofdpersoon ‘s werelds oudste cartoonkarakter Felix the Cat. De exclusieve collectie bestaat uit denim en sportkleding en is voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

De collectie heeft een kleurenpalet van zwart, denim, wit, grijs/ecru en Japans apricot . De vrouwen- en mannencollecties hebben washed denim en de jongens- en meisjescollecties washed black denim. Felix the Cat komt terug in borduringen, als met de handgeschilderd artwork , all-over print en in ‘motiefstijl’.

Creatief directeur Marlou van Engelen: “We zoeken altijd naar unieke schatten en verhalen - door in de geschiedenis en de popcultuur te duiken vinden we ze. Felix the Cat is een ongewone mix van beide - een tijdloos moderne classic. Hij past perfect bij onze design ethos. We zijn gecharmeerd door de old-school animaties van Felix the Cat - ze voeden onze creatieve invalshoek voor de ontwerpen.” Van Engelen en Susan Meinen (hoofd Grafisch Design) kregen toegang tot de creatieve archieven, waar ze zelf vintage versies van het populaire karakter mochten uitzoeken.

De ‘Amsterdams Blauw Felix the Cat capsule collectie’ is een aanvulling op de Amsterdams Blauw Collectie SS18. De collectie is tot 1 juni te bewonderen in de showroom en zal vanaf oktober/november in de winkels wereldwijd worden gelanceerd.

Vorige week lanceerde Scotch & Soda aan sweater in samenwerking met de Amsterdam Denim Days. Lees ook: Scotch & Soda lanceert sweater voor Amsterdam Denim Days

Scotch & Soda lanceert capsule collectie met Felix the Cat In april, de maand waarin denimbeurs Kingpins en Amsterdam Denim Days plaatsvinden, besteedt FashionUnited aandacht aan Denim. Voor alle artikelen over denim, klikt u hier.

Beeld: Scotch & Soda

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN