• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Sandra Mansour ontwerpt voor H&M Fleur du Soleil collectie

Sandra Mansour ontwerpt voor H&M Fleur du Soleil collectie

Fashion

Door Caroline Brakel

30 jul. 2020

H&M lanceert samen met de Libanese ontwerper Sandra Mansour een collectie die een ode is aan de natuur. Mansour staat bekend om haar gedurfde designs met handgemaakte details en haar grote liefde voor de natuur. Haar collectie voor H&M kreeg de naam Fleur du Soleil vanwege haar fascinatie voor de zonnebloem en de manier waarop deze bloem de zon van dag naar nacht volgt.

De Sandra Mansourr x H&M collectie bestaat uit dromerige en romantische items, waarvoor de ontwerper uit Beiroet zich naast de natuur liet inspireren door vrouwelijke artiesten als Toyen, Dorothea Tanning en Lena Leclerq. “Voor de stoffen heb ik mij laten inspireren door poëzie en schilders. Deze Fleur du Soleil collectie belichaamt voor mij een boodschap van hoop,” aldus Mansour. “En dat is iets wat we juist nu zo hard nodig hebben.”

De Nederlandse art director en content creator Oumayma El Boumeshouli heeft zo’n 225.000 volgers op Instagram en is groot fan van de ontwerpen van Mansour. Speciaal voor deze H&M collectie creëerde zij bijzondere foto’s. “Toen ik de ontwerpen van Sandra Mansour voor het eerst zag, viel ik gelijk voor de vrouwelijke silhouetten en fijne stoffen. We vinden beiden onze inspiratie in de natuur, het Arabische landschap en kunst. Vanwege haar drive en visie is ze voor mij een echte inspiratiebron en het creëren van deze beelden voelde als een droomproject,” aldus El Boumeshouli.

Wegens de tragische gebeurtenis in Beiroet is besloten om de collectie niet 6 augustus zoals eerder vermeld, maar 27 augustus te lanceren.

Beeld: Oumayma El Boumeshouli voor H&M