• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Robert Geller lanceert nieuwe herenmodelijn

Robert Geller lanceert nieuwe herenmodelijn

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Nadat hij onlangs de tiende verjaardag van zijn gelijknamige modelabel vierde, heeft de Duitse modeontwerper Robert Geller zijn pijlen alweer op een nieuw hoofdstuk gericht. De in New York gevestigde designer lanceert volgende maand zijn compleet nieuwe herenmodelijn, genaamd Gustav von Aschenbach. Dat maakte Geller dinsdag bekend.

Gustav von Aschenbach is een meer toegankelijke lijn met comfortabele, eigentijdse kleding tegen een lagere prijs dan Geller’s al bestaande modemerk. De collectie is vernoemd naar de hoofdpersoon in de roman Death in Venice van Thomas Mann. Met de lancering van Gustav von Aschenbach wil Geller zijn ontwerpen beschikbaar stellen voor een breder publiek, zo schrijft WWD. De lijn zal het see now, buy now model volgen.

De eerste collectie van het label wordt tijdens de aankomende New York Fashion Week: Men’s op 11 juli getoond aan het grote publiek en een week later aan inkopers in het bijzonder. Pas volgend jaar lente ligt de eerste collectie in de winkels.

Afgelopen februari vierde Geller het tienjarige bestaan van zijn gelijknamige modelabel. Niet alleen ging de mijlpaal gepaard met de lancering van een speciale trui, maar de ontwerper ontwikkelde ook het ‘Immigrant’ T-shirt in samenwerking met Grailed. De opbrengst daarvan ging naar de American Civil Liberties Union. Geller was bovendien één van de genomineerden voor de CFDA Menswear Designer of the Year 2017.

In juni besteedt FashionUnited aandacht aan de internationale Mannenmodeweken. Voor alle reads over mannenmode klik hier.

Beeld: Robert Geller Facebook

MANNENMODE
Robert Geller