• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • River Island komt met sportlijn RI Active

River Island komt met sportlijn RI Active

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De Britse keten River Island gaat zijn eerste activewear lijn lanceren. De nieuwe lijn, die RI Active gaat heten, zal in mei in de winkels liggen. Dat laat ontwerper Hannah Hope aan de Britse Vogue weten.

Volgens Hope kon de lijn ‘op geen beter moment gelanceerd worden’. “Activewear is zo’n enorme markt op dit moment - athleisure en wellness zijn op dit moment zulke grote trends-, we voelden dat 2016 het juiste moment was om te lanceren, zeker omdat fitness sensaties in toenemende mate aanwezig zijn op social media,” zegt de ontwerper.

De eerste collectie bevat 23 verschillende items, waaronder crop tops, strakke leggings, shorts, vesten, gewatteerde gilets, fleece-items en poncho’s. Volgens Hope is ervoor gezorgd dat de details van de sportlijn het verschil maken ten opzichte van dagelijkse ready to wear kleding.

“Het is belangrijk voor ons om ervoor te zorgen dat het assortiment zowel technisch als modieus is,” legt de ontwerper uit aan de Britse Vogue. “We hebben ademende en actieve elastische stoffen gebruikt voor maximaal comfort.” De ontwerpen zijn ‘ergonomisch ontworpen’, waarbij er rekening is gehouden met de ondersteuning van het lichaam, zoals speciale naden en dubbellaagse stoffen.

Nu meerdere retailers met sportlijnen komen, heeft River Island met het design team hard gewerkt aan een collectie die ‘fashion forward was en in lijn met de esthetiek van het merk River Island’, licht Hope toe. “Inclusief camouflage prints, slogan vesten en veel kleur,” vertelt de ontwerpster. “Ons doel is om de klant er goed uit te laten zien, terwijl hij fit blijft.”

De nieuwe collectie zal zowel online als in de winkel gelanceerd worden. Op de Nederlandse site is al een aankondiging geplaatst, met de mededeling ‘verschijnt binnenkort’.

Vele andere retailers gingen River Island al voor met een sportlijn. Zo kwamen Weekday, Mango, H&M en Bershka al eerder met een kledinglijn om in te sporten. Ook We Fashion, The Sting en Bennetton kwamen met een sportieve collectie. Op 14 april lanceert Topshop de speciale sportlijn in samenwerking met Beyonce, die Ivy Park heet.

River Island