River Island en Blood Brother werken samen voor nieuw Design Forum-project

River Island heeft voor haar nieuwe Design Forum-project gekozen voor het Britse label Blood Brother. Oprichters van het label, James Waller en Nicholas Biela, hebben voor de gelegenheid een elf-delige collectie samengesteld met kleding, schoenen en accessoires.

De lijn bevat onder meer t-shirts en truien met grafische prints, raw denim met oranje accenten en outerwear met invloeden vanuit de military wear. De collectie is zowel online verkrijgbaar als in River Island-vestigingen in Nederland en België. Prijzen variëren van 33 euro voor t-shirts tot 200 euro voor een gewatteerd jack met camouflageprint.

In samenwerking met de British Fashion Council vraagt River Island ieder seizoen een ontwerper om een exclusieve collectie te produceren. Hiermee wil het een platform bieden voor opkomend ontwerptalent. Sinds de introductie in 2012 zijn onder andere Julian J Smith, Eudon Choi, Baartmans & Siegel, Sibling en Lou Dalton betrokken geweest bij een gezamenlijke collectie.

Blood Brother is een mannenmode-label afkomstig uit Londen en opgericht in 2005 door London College Of Fashion-alumni James Waller en Nicholas Biela. Het merk wordt wereldwijd verkocht bij een aantal gerenommeerde warenhuizen, waaronder Liberty London, de Bijenkorf en Selfridges.

River Island en Blood Brother werken samen voor nieuw Design Forum-project

Beeld: River Island x Blood Brother