• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Ralph Lauren introduceert Friends collectie

Fashion

Ralph Lauren introduceert Friends collectie

Door Wendela van den Broek

23 sep. 2019

Ralph Lauren heeft een capsulecollectie gelanceerd, geïnspireerd door het iconische karakter Rachel Green in de nog immer populaire sitcom uit de jaren negentig, Friends. De collectie werd gecreëerd ter ere van het 25e jubileum van de première van de serie op NBC.

De fictieve Rachel Green, tien jaar lang gespeeld door Jennifer Aniston, werkte in de serie voor de marketingafdeling van Ralph Lauren. De ontwerper had zelfs een cameo-rol in een van de afleveringen.

Rachel Green was van meet af aan een stijlicoon. Zo kwam haar kapsel snel bekend te staan als “The Rachel” en werd door fans van de serie veelvuldig gekopieerd. Naar mate de serie vorderde en Rachel de modebranche inging, werd zij steeds meer geroemd om haar modekeuzes. Nog jaren later wordt de stijl van het sitcom karakter in artikelen in publicaties zoals Net-a-Porter en WhoWhatWear gejubeld.

Met deze collectie huldigt ook Ralph Lauren Rachel Green. De Ralph Lauren x Rachel Green collectie bestaat uit stukken van zowel de Polo als de LAUREN Ralph Lauren lijnen. Zo zijn er diverse jurken, jasjes, rokken, topjes, broeken en schoenen, allen in de herkenbare speelse maar gelikte zakelijke stijl van Rachel. Prijzen lopen uiteen van 69 dollar tot bijna 3.000 dollar.

De collectie is wereldwijd in Ralph Lauren winkels en online te verkrijgen.

Foto Ralph Lauren