• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Pre-Fall 2021: Overzicht van de collecties

Fashion

Pre-Fall 2021: Overzicht van de collecties

Door Trendstop

16 dec. 2020

Met ingang van het Pre-Fall seizoen denken ontwerpers na over de behoefte van consumenten aan zowel praktisch als emotioneel comfort. Nostalgische verwijzingen, feel-good, tactiele stukken en ruimvallende, jeugdige vormen verlenen collecties een gevoel van optimisme, terwijl de luxe eigenschappen behouden blijven dankzij de aandacht voor verfijnd vakmanschap en ouderwetse couture.

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de nieuwe Pre-Fall collecties voor 2021.

Chanel

Het historische zestiende-eeuwse Château de Chenonceau vormde de achtergrond voor een Chanel presentatie van de Maison d’Art leveranciers van het merk. Met het verfijnde vakmanschap voor het voetlicht benadrukte creatief directrice Virginie Viard het zestiende-eeuwse silhouet, de gotische zwart-witte ruiten en Renaissance motieven, gecombineerd met hedendaagse trainingsbroeken, minirokken, avondtops en lycra-leggings die getuigen van een meer ontspannen manier van kleden. De jeugdige, moderne uitstraling zette zich voort met lovertjes geïnspireerd op Lego-blokken die voor een speelse update van de traditionele trompe-l’oeil zorgden.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Chanel Pre-Fall 2021.

Jil Sander

Bij Jil Sander werd een meer verfijnde interpretatie van comfortabel kleden gehanteerd, met een zachtere versie van het kenmerkende minimalisme van het merk voor Pre-Fall. Warme breisels, tactiele stoffen en subtiele sportinvloeden introduceerden een gemakkelijke draagbaarheid aan de voorheen strakke maatwerk looks. Decoratieve elementen en door Bauhaus geïnspireerde sieraden verwezen naar de speelse maar ambachtelijke benadering die dit seizoen de boventoon voert.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Jil Sander Pre-Fall 2021.

Salvatore Ferragamo

Comfort en gemak waren ook de kenmerken van de collectie van Paul Andrew voor Salvatore Ferragamo. Silhouetten met een elegante eenvoud werden ondersteund door een nieuwe, duurzame strategie voor het merk, met de nadruk op duurzame stukken met een lange levensduur. Restpartijen en gerecyclede materialen, traceerbare natuurlijke vezels en geüpcyclede afwerkingen werden toegepast op luxueuze maar praktische artikelen zoals compacte of ultralichte gewatteerde jassen, stukken om over elkaar te dragen en aanpasbare details. Archiefmotieven en handgeschilderde afwerkingen zinspelen opnieuw op de thema’s van ambacht en erfgoed.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Salvatore Ferragamo Pre-Fall 2021.

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Pre-Fall Key Print Directions met alle essentiële print- en motieftrends van het seizoen. Klik op de banner voor uw gratis exemplaar.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop