• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Phillip Lim ontwerpt capsulecollectie voor Ugg

Phillip Lim ontwerpt capsulecollectie voor Ugg

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Ontwerper Phillip Lim heeft voor zijn label 3.1 Phillip Lim de handen ineengeslagen met Ugg voor een limited edition capsulecollectie die in de herfst van dit jaar zal worden gelanceerd.

Voor de samenwerking heeft Lim de klassieke laars waar Ugg om bekendstaat als uitgangspunt genomen. Het resultaat? Nieuwe versies van de Classic High, Classic Short, Outdoor High en Outdoor Short laars in de stijl van de Amerikaanse ontwerper. Enkele details die Lim bijvoorbeeld in zijn ontwerpen heeft laten terugkomen, zijn ritsen en plaid prints.

”Als ontwerper ben ik altijd geïnteresseerd in het ontdekken van onverwachte elementen om nieuwe concepten te creëeren,” aldus Lim in een persbericht. “Één van de redenen waarom ik deze samenwerking met Ugg wilde aangaan, is dat ik het gevoel had dat we samen een collectie zouden kunnen neerzetten die laid back cool uitstraalt. Tijdens het ontwerpen heb ik me laten inspireren door mijn Californische roots en de herinneringen die ik zelf heb aan het dragen van Ugg - het is een pure expressie geworden van plezier en casual elegantie.”

Andrea O’Donnell, Brand President van Ugg, zegt het volgende over het nieuws: “Phillip Lim zorgt dat er een frisse wind door onze mannencollectie waait, waarbij hij klassiekers in een nieuw daglicht zet. Deze collectie is een weerspiegeling van zijn vakmanschap en oog voor detail. We zijn ontzettend blij om dit seizoen met hem te mogen samenwerking aan deze capsulecollectie.”

De laarzen van de Ugg x 3.1 Phillip Lim collectie zullen vanaf aankomende herfst verkrijgbaar zijn via de website van 3.1 Phillip Lim en Ugg, evenals in een geselecteerd aantal winkels. Prijzen starten vanaf 250 dollar (235 euro).

Beeld: Ugg x 3.1 Phillip Lim

3.1 Phillip Lim
Ugg