• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Parijs Stoffenexpositie Overzicht Voorjaar Zomer 2020

Parijs Stoffenexpositie Overzicht Voorjaar Zomer 2020

Door Trendstop

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Trendstop geeft lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de nieuwste trends uit de vooraanstaande Voorjaar Zomer 2020 stoffenevenementen in Parijs.

Het stoffenteam van Trendstop biedt lezers van FashionUnited exclusief inzicht in de belangrijkste trends uit de Parijse edities van Premiere Vision, Texworld en Interfiliere. Milieuverantwoorde stoffen stonden hoog op het lijstje bij alle drie de exposities. Bij Interfiliere toonde de gespecialiseerde ruimte The Exception een grote hoeveelheid groene stoffen en de bijbehorende onbewerkte vezels alsmede inspirerende conceptuele ontwerpen en praktische toepassingen. Bij Premiere Vision benadrukte het lederwaren trends-gedeelte de sprongen die leerlooiers maken in het reduceren van het milieu-impact met displays van chroom-vrije huiden, volledig traceerbare herkomst en verheven ethische maatstaven. Een groeiende selectie milieuvriendelijke vezels en ethische fabrieken was bij Texworld te zien, waar een scala aan materiaalkeuzes te zien was, van jersey, denim en katoen tot performance en kunstleer. Ons uitgebreide verslag van de stoffenexposities en de bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijke basis krijgt voor het nemen van beslissingen.

Deze week presenteert Trendstop drie belangrijke trends vanuit de SS20 Parijse stoffenexposities. Kernvezels en materiaalcomposities zijn over de gehele linie verheven met de introductie van performance eigenschappen zoals te zien was in Enhanced Tech, en bi-stretch comfort in Dynamic Movement. Rustic Luxury verkent de evolutie van natuurlijke vezels tot in de luxe arena.

Enhanced Tech

Technische eigenschappen worden geïntegreerd in een reeks kernmaterialen, van klimatologische katoenen jerseystoffen tot technisch-versterkte linnenstoffen. Ultralichte stoffen hebben een hoge bestendigheid met een gepoederde of subtiel reflecterende glans afwerking die de glimmende coatings van voorgaande seizoenen updatet en een hoogwaardige natuurlijke zijde esthetiek biedt.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Plus Textile, Toray Nantong, Sofileta, allen Voorjaar Zomer 2020.

Dynamic Movement

Rekeigenschappen versterken stoffen in alle categorieën voor zowel zware als lichte melanges. Technische stoffen bevatten bi-stretch eigenschappen voor maximaal comfort, terwijl leersoorten meer flexibiliteit krijgen. Jerseystoffen worden steeds soepeler met luxe glansafwerkingen die de vloeiende, draperende eigenschappen benadrukken.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Jinno International, Penn Textile Solutions, Lirik, allen Voorjaar Zomer 2020.

Rustic Luxury

Traditionele landelijke stoffen worden verheven met zachtere eigenschappen en meer verfijnde afwerkingen. Matte en voorzichtig geschuurde oppervlakken voegen subtiele textuurmatige definitie toe aan crêpe en ‘seersucker’ stoffen, terwijl luxe draden en vezels natuurlijke linnenstoffen versterken.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Quality Textile, Camin, Nu Company, allen Voorjaar Zomer 2020.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring/Summer 2019 Premier Vision Show Overview, met alle belangrijke trends uit het evenement. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

INTERFILIERE
modematerialen
Première Vision
Stoffen
Stoffentrends
TexWorld
Trends
Trendstop