Parijs investeert 57 miljoen in mode

De Franse hoofdstad gaat de komende jaren 57 miljoen investeren in de modesector. Het bedrag is bedoeld om de modesector in de Parijs de komende vijf jaar een flinke boost te geven. Dat melden diverse media.

De investering werd aangekondigd door burgemeester Anne Hidalgo, tijdens de opening van de tentoonstelling van modeontwerper Jeanne Lavin in het Palais Gallieria. “Door het beschikbaar stellen van dit enorme bedrag hebben we de middelen om onze positie als wereldwijde hoofdstad van de mode te bestendigen,” zegt Hidalgo.

Parijs investeert 57 miljoen in mode

Met de gulle donatie die tot 2020 wordt uitgekeerd zullen de drie grote modescholen en kunstacademies in Parijs ondersteund worden: Duperré, Estienne en Boulle.

Zonder details bekend te maken over de planning van de investering, zegt Hidalgo: “We hebben besloten te investeren in drie scholen die bij de meest prestigieuze en hoogst gewaardeerde mode-opleidingen ter wereld horen”. De ‘uitstekende opzet’ van de drie genoemde modescholen heeft grote namen als ontwerpers Bouchra Jarrar, Christine Phung en William Henry geproduceerd.

"Deze scholen zijn van cruciaal belang in een stad waar de mode-industrie 60.000 directe en 10.000 indirecte banen cadeau krijgt," verklaart Hidalgo.

"We moedigen creativiteit aan, we stimuleren het talent en we voorzien hen van de ideale omstandigheden om zich te uiten," zei de burgemeester van de Franse hoofdstad. Hildalgo wijst op de Paris Fashion Week, die momenteel gaande is. Tijdens dit evenement, bestaande uit bijna 100 shows, presentaties, showroomafspraken en feestjes, wordt er flink geïnvesteerd in de Franse hoofdstad. "We zijn vaak geïmiteerd maar nooit gedupliceerd. In Parijs, alles is sneller dan elders, want we zijn dapper en professioneel,” licht Hidalgo toe.

’Parijs moet stad van de mode blijven’

Anne Hidalgo komt oorspronkelijk uit Spanje en is de eerste vrouwelijke burgemeester in Parijs. Hoewel ze altijd te kennen heeft gegeven geen fashionista te zijn, heeft ze de mode-sector hoog op de agenda staan. Op de openingsdag van Paris Fashion Week vorige week bezocht ze modeschool Duperré.

In een eerder interview met de Franse Vogue liet Hidalgo al weten: “Parijs is de hoofdstad van de mode en ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dat zo blijft.” De burgemeester spreekt van een actief modebeleid. “We moeten onze inspanningen voor ontwerpers blijven verhogen, vooral degenen die het meest nodig hebben. Alle jonge ontwerpers moeten de middelen hebben om in Parijs te werken en hun collecties te tonen. De stad moet meer talentvolle jonge ontwerpers in staat stellen om dat te laten zien.” Ze benadrukt dat de drie modescholen waarin nu geïnvesteerd gaat worden nog meer internationale erkenning verdienen. “Haute couture is geboren in Parijs en zal altijd hier thuis zijn. Elke Fashion Week die hier wordt gehouden is een groot succes en tevens een belangrijke impuls aan de aantrekkingskracht van onze stad. Parijs vertelt de trends en de ontwerpers van morgen. Ik ga ervoor zorgen dat deze beweging naar een nog hoger plan wordt getild.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN