• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Overzicht Paris Fashion Week Voorjaar Zomer 2020

Overzicht Paris Fashion Week Voorjaar Zomer 2020

Door Trendstop

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de belangrijkste collecties van Paris Fashion Week.

De catwalk-experts van Trendstop presenteren de topcollecties van Paris Fashion Week. Ontwerpers in Parijs zetten met het “Buy Less” uitgangspunt de focus op milieukwesties voort, waarbij ze met hun merk hun inzet voor duurzaam ontwerp en langdurige kwaliteit uitlichtten. Kortstondige trends werden daarbij vermeden. Vintage en nostalgische thema’s herinnerden aan simpelere tijden; de speelsheid van jeugd en de fijne tijdverdrijven van vroegere meesters van de huizen werden verkend. Ons uitgebreide mondiale catwalk-verslag en bijbehorende beelden evalueren de commerciële trend en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de beste beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie van de top catwalk presentaties uit Parijs. Christian Dior vierde stilletjes outdoor activiteiten met een milieubewuste collectie, terwijl Off-White terugkeerde naar de universiteit met een eerbetoon aan de studententijd van Virgil Abloh. Ondertussen sloeg Dries van Noten de handen ineen met Christian Lacroix voor een langverwachte samenwerking die de esthetiek van de twee ontwerpers vermengde.

Christian Dior

Milieubewustzijn was de boodschap die achter de botanische show van Maria Grazia Chiuri schuilde. Organische materialen, waaronder jute en raffia, waren versierd met geïllustreerde botanische bloemen en bladeren, terwijl traditionele tuinkleding de stukken inspireerde, zoals utilitaire overalls en strohoeden.

Images courtesy of Trendstop, left to right: Christian Dior, all Spring/Summer 2020.

Dries Van Noten

Dries van Noten bundelde de krachten met Christian Lacroix voor zijn Herfst/Winter collectie, waarbij zijn ultraminimalistische esthetiek met de maximalistische glamour van de Franse ontwerper gecombineerd werd. Weelderige, geborduurde en volumineuze stukken, onder andere met lovertjes, behielden hun praktische draagbare karakter, terwijl uitgesproken statement prints af en toe opdoken tussen de strakke, monochromatische looks.

Beelden viaTrendstop, van links naar rechts: Dries Van Noten, allen Voorjaar/Zomer 2020.

Off-White

Virgil Abloh beriep zich voor zijn collectie op zijn studententijd in de Amerikaanse “Cheese State” van Wisconsin; als verwijzing naar de bijnaam van de staat creëerde hij kleding en accessoires met gaten erin, zoals een gatenkaas. Zachte tie-dye prints en performance afwerkingen verwezen met nostalgie naar de jeugd van Abloh, wat zijn millennial volgers en fans ongetwijfeld zal aanspreken.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Off-White, allen Voorjaar/Zomer 2020.

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Resort 2020 Key Themes Directions rapport van FashionUnited, met alle onmisbare trends uit de Resort shows. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Christian Dior
Dior
Dries van Noten
Lente/Zomer 2020
Off White
Trends
Trendstop