• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Overzicht Herfst Winter 2020-21 Pitti Filati Stoffenshow

Overzicht Herfst Winter 2020-21 Pitti Filati Stoffenshow

Door Trendstop

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Trendstop geeft lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de nieuwe trends uit de Herfst Winter 2020-21 editie van de grootste garen- en breiwerkenbeurs van Europa, Pitti Filati.

Het stoffenteam van Trendstop geeft lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar de belangrijkste trends uit Pitti Filati in Florence. Het specialistische textielindustrie evenement werd wederom gehouden in het imposante Fortezza Da Basso en verwelkomde een internationale groep exposanten en bezoekers. Thema’s zoals het verleden, maatwerk en duurzaamheid werden uitgediept; fabrikanten transformeerden garen en presenteerden de nieuwste creatieve technieken in een breed scala aan tentoonstellingen en experimentele projecten. Ons uitgebreide stoffenshow verslag en de bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de best mogelijke beslissingen kunt maken.

Deze week presenteert Trendstop drie belangrijke aspecten van het Pitti Filati FW20-21. Sustainable Futures illustreert de nadruk van de industrie op groene initiatieven en het hergebruik in productie. In Custom Made wordt de aandacht gevestigd op eigenheid en het loslaten van massaproductie, terwijl bij Modern Heritage klassieke breiwerken een hedendaagse draai krijgen.

Sustainable Futures

Pitti Filati omarmde groene initiatieven voor FW20-21, waarbij fabrikanten gebruik maakten van gerecyclede vezels en overtollig garen om nieuwe grondstoffen mee te creëren. Milieuvriendelijke vezels zoals alpaca, mohair en wol gemengd met gerecycled polyester bieden stoffen met een hedendaagse glans. Veelkleurige getextureerde garens worden gemixt en gematcht voor een creatieve en sociaal verantwoordelijke benadering tot de productie van breiwerk.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Sustainable Research Area Herfst Winter 2020-21.

Custom Made

Maatwerk technieken breiden hun streetwear en denim associaties uit om een nieuwe experimentele cultuur binnen de branche te inspireren. Een verzameling van 60 unieke truien toonde tal van innovatieve verfprocessen en versieringen, waardoor fabrikanten oneindig veel versies van een bepaald garen konden bieden.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Customeasy Research Area, Customeasy Research Area, Libiamo Heritage Research Area, allen Herfst Winter 2020-21.

Modern Heritage

De experimentele projectruimte van Heritage liet zich inspireren door de jaren vijftig tot en met tachtig, waarbij ontwerpers de klassieke, elegante en sculpturale esthetiek van die decennia herontdekken. Motieven zoals Pied-de-poule en ruiten worden geüpdatet en gemoderniseerd door middel van gedempte tonen, gelaagde effecten en matte afwerkingen.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Lineapiù, Pattern Heritage Research Area, Linsieme Filati, allen Herfst Winter 2020-21.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall/Winter 2019-20 Pitti Filati Fabric Show Overview, een complete gids van het evenement met trends voor het komende seizoen. Klik hier voor gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Pitti
Pitti Filati
Pitti Filati Fabric Show
Stoffen
Stoffentrends
Trends
Trendstop