• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Overzicht Fashion Week Heren Voorjaar/Zomer 2020

Overzicht Fashion Week Heren Voorjaar/Zomer 2020

Door Trendstop

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Trendstop geeft lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de belangrijke shows en presentaties van het Voorjaar/Zomer 2020 Herenmodeseizoen.

De catwalkexperts van Trendstop presenteren de nieuwste herenmode collecties uit de mondiale Fashion Week evenementen. Van Shanghai naar Los Angeles en vervolgens naar Londen, organiseerden ontwerpers een scala aan modefestijnen waarbij ze innovatieve stukken en inspirerende creaties toonden die bepalend zullen zijn voor de herenmodemarkt in SS20 en daarna. Ons uitgebreide mondiale catwalkverslag en de bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de best mogelijke beslissingen kunt maken.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie collecties van de meest invloedrijke herenmodeontwerpers van het seizoen. De traditie met een twist van Prada zorgde voor een jeugdige uitbundigheid op de catwalk, terwijl de introductie van luxe elementen een vernieuwde versie van utilitarisme bood bij Craig Green. Saint Laurent vierde de kenmerkende jaren zeventig stijl van het huis met een gelikte nomadische rock & roll sfeer.

Prada

Miuccia Prada trok naar Shanghai - waar het merk al 40 jaar naast thuisstad Milaan de collecties presenteert - voor een show met het thema “Welcome to the Pleasure Dome”. Klassieke kenmerken uit de herenmode werden ontwricht met overdreven grote verhoudingen en experimentele lagen die een speelse, jongensachtige uitstraling toevoegden aan traditioneel maatwerk.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Prada, allen Voorjaar/Zomer 2020.

Craig Green

Met inspiratie genomen uit de menselijke anatomie, huidtexturen en oude Egyptische goden, fuseerde de collectie van Craig Green het praktische met interculturele versieringen. Leren jassen, maatwerk met functionele zakken en overalls waren voorzien van decoratieve borduursels, veren randen en gewatteerde satijnen panelen voor een luxe interpretatie van utility wear.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Craig Green, allen Voorjaar/Zomer 2020.

Saint Laurent

Anthony Vaccarello ging voor SS20 het strand op met een catwalk in de vorm van een promenade en een Boheemse collectie geïnspireerd door een kruising tussen LA en Marokko. Verwijzingen naar de Sahara, djellaba hemden en afwerkingen met kwastjes werden gecombineerd met een Mick Jagger-achtige glans met zijde, satijn en kralen die de hedendaagse androgene look een weelderige vintage uitstraling verleenden.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Saint Laurent, allen Voorjaar/Zomer 2020.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Herfst Winter 2019-20 Key Themes Directions rapport van Trendstop, met alle essentiële catwalktrends van het seizoen. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Craig Green
MANNENMODE
Menswearcatwalkseason
Prada
Saint Laurent
SS20
SS2020
Trends
Trendstop