Outerknown komt met allereerste merinowollen boardshort

Het Amerikaanse lifestylemerk Outerknown heeft ‘s werelds eerste boardshort gecreëerd die volledig is gemaakt van Australisch merinowol. Het label deed dat in samenwerking met The Woolmark Company, zo maakte Outerknown bekend middels een persbericht.

De lijn van merinowollen boardshorts draagt de naam ‘Woolaroo’. De surfshorts, verkrijgbaar in de kleuren donkerblauw, donkerrood en groen, zijn gemaakt met behulp van de nieuwste innovatieve ‘Optim’-spintechniek. Daarbij worden merinowolvezels op zo’n manier geweven, dat ze bestand zijn tegen ‘zware surfomstandigheden’. Bij de productie komen geen chemicaliën en andere synthetische afwerkmiddelen kijken, en er is geen schade aan de natuurlijke eigenschappen van merinowol, wat 100 procent hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar is.

Het resultaat is een ‘sneldrogende’ en ‘windbestendige’ boardshort die vrijheid van beweging biedt op zowel het water en de golven als op het land.

“In onze voortdurende zoektocht naar nieuwe manieren van duurzaam ontwerp en verantwoorde innovatie, werkten we samen met The Woolmark Company aan de creatie van de eerste 100 procent merinowollen boardshort ooit,” aldus Outerknown-medeoprichter John Moore in het bericht. Hij vult aan: “Deze broek is voor mannen met een voorliefde voor nostalgie, die stijl en ziel net zo waarderen als functie en kwaliteit. We dragen de Woolaroo al sinds de eerste fasen van ontwikkeling, en hoe vaker je hem draagt, hoe mooier hij eruit gaat zien.”

De Woolaroo-boardshorts kosten 139 euro per stuk en zijn beschikbaar in geselecteerde Outerknown-winkels, evenals via Outerknown’s webwinkel.

Outerknown, een lifestylemerk voor dames en heren, werd in 2015 opgericht door surficoon Kelly Slater en ontwerper John Moore. Het in Californië gevestigde label staat voor een duurzame productie van zijn kledingstukken en werkt samen met partners als Fair Trade USA en Econyl. Outerknown beschikt over verkooppunten in met name de Verenigde Staten, en enkele in Europa.

Beeld: Outerknown website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN