• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Oscar de la Renta ontkent gebruik van olifantshuid

Oscar de la Renta ontkent gebruik van olifantshuid

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Modehuis Oscar de la Renta heeft de bewering dat het bedrijf met olifantshuid zou werken met klem ontkend. De uitspraak kwam na beschuldigingen van Peta, die beweerde dat er olifantshuid zou zijn gebruikt voor bepaalde items, terwijl olifanten een beschermde diersoort zijn.

“Peta heeft op haar website een bewering gedaan dat Oscar de la Renta olifantshuid zou gebruiken in onze accessoires,” laat een woordvoerder aan WWD weten. “Dit is niet waar. De Gilt Group is op de hoogte van het feit dat dit het resultaat is van incorrecte labelling van een van onze producten, die gemaakt zouden zijn van 100 procent olifantshuid. Ze hebben de fout erkend en hebben het direct aangepast. Helaas heeft een van onze bezoekers dit gezien, en die is woedend, begrijpelijk, net als wij. We gebruiken geen olifantshuid en zullen nooit olifantshuid in onze producten gebruiken.”

Peta heeft nog niet gereageerd op de verklaring van het modehuis. Sommigen speculeerden echter dat er verwarring is ontstaan door het gebruik van Elaphe, een soort rattenslang, die De la Renta gebruikt. Al zal Peta ook niet blij zijn met de ‘verwarring’, waar er nog steeds dierenhuid wordt gebruikt.

Oscar De La Renta
PETA