• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Ontwerpers Marc by Marc Jacobs starten eigen label

Ontwerpers Marc by Marc Jacobs starten eigen label

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Katie Hillier en Luella Bartley, de ontwerpers van Marc by Marc Jacobs, lanceren een eigen label. De dames waren creative director en womenswear design director bij de goedkopere lijn van Marc Jacobs, maar onlangs werd bekend dat de goedkopere lijn van Marc Jacobs over zal gaan in de hoofdcollectie. Dat meldt de Britse Vogue.

Het nieuwe label gaat Hillier Bartley heten en zal bestaan uit een RTW-lijn, tassen en accessoires. Opvallend is dat de debuutcollectie voor herfst-/winter 2015 al gemaakt is, ondanks het verse nieuws van het verdwijnen van de Marc by Marc Jacobs-lijn. De nieuwe collectie is geïnspireerd op klassieke Engelse referenties, waarbij fluweel, zijde, merino wol en shearling zijn gebruikt in de ontwerpen. De collectie is gemaakt in het Verenigd Koninkrijk en de leren tassen zijn gemaakt in Italië.

“Luella en ik hebben altijd op verschillende manieren samengewerkt, en nu zetten we onze ervaring eindelijk door in het maken van iets dat ons weerspiegelt, en wat we zelf willen dragen,” licht Hillier toe. “Ik ben trots op wat we hebben gemaakt – het vakmanschap, de aandacht voor detail en design. Ik kijk ernaar uit om vrouwen te bewonderen die onze kleding aan hebben en onze tassen dragen.”

"Hillier Bartley is een zeer persoonlijk project waar Katie en ik al jaren mee bezig zijn," onthult Bartley. "Het is een hoogtepunt van alles wat ik heb geleerd als ontwerper en als vrouw. We hebben gekeken naar de vrouwen die we bewonderen, naar wat we zouden willen dragen en naar inspiraties die dicht bij ons staan. De ultieme heldin zit ergens tussen Ian McCulloch en Katherine Hepburn in. Het gaat over een vrouw van onze leeftijd, indie in het hoofd, losbandige en oneerbiedig door de natuur, die rijpt in verfijning en natuurlijkheid. "

Hillier Bartley
Marc Jacobs