Olympisch team België gekleed door Caroline Biss

Het Belgische merk Caroline Biss kleedt de vrouwelijke off court atleten die België vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Japan in 2020. Dat blijkt uit een persbericht van het modelabel.

De collectie bestaat uit vijf verschillende outfits, variërend van een jumpsuit tot een jurk. “We hebben gestreefd naar een ideale balans tussen comfort, fashion en elegantie, rekening houdend met de morfologie van de atleten,” zo luidt het bericht. De kledingstukken zijn voornamelijk gemaakt van ademend viscose, om zo rekening te houden met het warme en vochtige Japanse klimaat. De atleten zullen de outfits dragen tijdens officiële evenementen zoals de opening van de Olympische Spelen, evenals de huldiging in Brussel.

“Sport is lifestyle geworden,”vertelt Bart Saelen, CEO van Caroline Biss, in het bericht. “We merken dat sportvrouwen de laatste jaren steeds meer aandacht hebben voor mode. Deze ijzersterke generatie atleten zijn sterke, zelfbewuste power women die ook heel vrouwelijk uit de hoek durven komen. In die zin is het ook niet verwonderlijk dat de keuze op Caroline Biss gevallen is,” aldus Saelen.

De Olympische collectie zal worden gepresenteerd tijdens een catwalkshow met de Belgische atleten, op 17 maart 2020.

Beeld: Caroline Biss persbericht

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN