• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nike lanceert allereerste basketbalcollectie voor vrouwen

Nike lanceert allereerste basketbalcollectie voor vrouwen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Niet alleen mannelijke, maar ook vrouwelijke basketbalspelers kunnen vanaf nu terecht bij Nike. Deze week onthulde het sportmodemerk haar gloednieuwe Elite Basketball collectie: Nike´s allereerste basketballijn voor vrouwen, ontworpen door vrouwen.

Hoewel de collectie slechts uit vier kledingstukken bestaat, is elk van deze draagbaar bij zowel het trainen als het spelen van een wedstrijd, zo meldt Nike aan Fashionista.com. Het gaat om een loszittende hoodie, een taps toelopende broek, een stretchy tanktop en een korte broek. Het ontwerp en de stoffen bieden volgens het sportmerk comfort tijdens het bewegen. De prijs van de kledingstukken varieert van 35 tot 80 dollar.

Om een zo goed mogelijke pasvorm te ontwikkelen, werkte Nike samen met het vrouwelijke basketbalteam van de Universiteit van Conneticut en topspelers als Elena Delle Donne, Skylar Diggins en Sue Bird. Het merk organiseerde door heel Amerika focusgroepen met zowel middelbare scholieren als professionele basketbalspelers. “Zo konden we de juiste stijlen creëren en de wensen van vrouwelijke spelers integreren in de collectie,” vertelt Chris Burke, Global Product Director bij Nike, in een persbericht.

In een tijd waarin statistisch gezien steeds meer vrouwen sporten op professioneel niveau, werd het volgens topspeelster Skylar Diggins wel tijd voor een basketbalcollectie voor vrouwen. “Dit geeft ons wat we willen en nodig hebben. Ik heb dit altijd al gewild,” meldt ze in een persbericht.

De collectie is vanaf nu verkrijgbaar op Nike.com

Foto: Nike

nieuwe collectie
Nike
Sportkleding