• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nieuwe webshop Ik koop Belgisch op Vente-Exclusive.com

Nieuwe webshop Ik koop Belgisch op Vente-Exclusive.com

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Webwinkel Vente-Exclusive.com lanceert een ‘Ik koop Belgisch’-week, in samenwerking met het gelijknamige nieuwe e-commerceplatform. Komende week verkopen zo’n veertig Belgische merken als Lola Liza, Strelli Homme, CKS en Demeyere hun producten onder de vlag Ikkoopbelgisch.be via de dochteronderneming van Vente-Privee.

Ikkoopbelgisch.be is een multibrand webshop die mode- en designmerken uit België op de kaart zet. Het platform, ontwikkeld op initiatief van het Flanders Fashion Institute (FFI) en Design Vlaanderen, geeft een visueel overzicht van Belgische mode-, accessoire- en woonmerken als Deux Belges, Seven one Seven en Achielle en is bedoeld om consumenten aan te moedigen producten van Belgische labels te kopen.

”We zeggen steeds dat er voor ieder wat wils is qua Belgische mode en design, met Ik koop Belgisch kunnen we dat ook effectief bewijzen,” aldus Jasmijn Verlinden van het FFI in een persbericht. “Je kunt op de website gericht zoeken naar bijvoorbeeld Belgische brillenmerken of decoratielabels, maar het is ook mogelijk om minder doelbewust te zoeken.”

Van 19 tot en met 25 september 2016 zijn producten van zo’n veertig merken die beschikbaar zijn op Ik koop Belgisch, te koop via Vente-Exclusive.com. “Om Ik koop Belgisch extra kracht bij te zetten, linken we ons graag aan partners die dezelfde boodschap bij hun achterban uitdragen. Dankzij de samenwerking met Vente-Exclusive kunnen we een grote groep geïnteresseerde consumenten in de Benelux kennis laten maken met de diversiteit van de Belgische mode en design,” aldus Verlinden van het FFI.

De Belgische tak van Vente-Exclusive ervaart de samenwerking als positief. “In 2015 was bijna 10 procent van de verkochte artikelen via Vente-Exclusive.com Belgisch: 350.000 producten werden verkocht tijdens meer dan honderd verkopen van 47 verschillende Belgische merken,” verklaart CEO Peter Grypdonck.

Beeld: Ik koop Belgisch website

Ik koop Belgisch
ikkoopbelgisch.be
Vente Exclusive