• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nieuwe premium lijn voor Mavi

Nieuwe premium lijn voor Mavi

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Turks denimlabel Mavi komt met een nieuwe premium denim collectie voor de Mavi Gold lijn. Het bedrijf is daarvoor een samenwerking aangegaan met denimproducent Orta, eveneens uit Turkije. De nieuwe collectie heet 'Feather' en is bedoeld om het 25-jarig bestaan van het deminmerk te vieren.

Dankzij een ingenieuze materiaalmix van katoen, tencel, lyocell en viscose is de nieuwe Featherbroek zeer licht en koel. Sportswear International meldt dat de collectie luxueus, zacht en comfortabel aanvoelt vanwege nieuwe power stretch technologie. De Feather collectie is vanaf komend voorjaar verkrijgbaar in drie kleuren. Bij de productie zou ook minder water en chemicaliën zijn gebruikt dan normaal.

Mavi is in 1991 opgericht in Istanbul en uitgegroeid tot het belangrijkste denimlabel van Turkije met een marktaandeel van 11 procent. Het merk heeft ongeveer 4000 verkooppunten wereldwijd en meer dan 285 eigen winkels met flagshipstores in New York, Vancouver, Berlijn, Frankfurt, Düsseldorf en natuurlijk Istanbul.

feather
Mavi
mavi gold