New York Fashion Week levert de stad 900 miljoen dollar op

De New York Fashion Week (NYFW) verandert ieder jaar weer een beetje, maar één ding is altijd zeker: het mode-evenement brengt miljoenen dollars in het laatje. Meer dan de US Open, die 800 miljoen dollar oplevert.

De New York Fashion Week vindt twee keer per jaar plaats. Volgens de New York City Economic Development Corporation (NYCEDC) worden de beide Fashion Weeks ieder jaar door 232.000 mensen bezocht, die meer dan de helft van het volledige bedrag van 900 miljoen dollar binnenbrengen.

Gisteren liet congreslid Carolyn Maloney uit New York aan modevakblad WWD weten dat de NYFW 900 miljoen dollar oplevert voor de stad. Uit het rapport dat ze samen met het Joint Economic Committee maakte, blijkt dat 532 miljoen dollar daarvan direct is uitgegeven door het publiek. Ook de deelnemende ontwerpers betalen voor een deel mee aan de inkomsten van de stad. Uit een eerder onderzoek van modewebsite Fashionista blijkt dat merken gemiddeld 200 duizend dollar per Fashion Week uitgeven, waarvan tussen de 15 duizend en 60 duizend dollar wordt besteed aan de locaties.

New York, dat 900 hoofdkantoren van grote modemerken herbergt, biedt 180.000 mensen werkgelegenheid. Dat is volgens de NYCEDC zes procent van de totale beroepsbevolking van de stad, wat voor twee miljard dollar aan belanstinginkomsten per jaar zorgt. Hiermee overtreft de New Yorkse mode-industrie die van andere grote modesteden als Milaan, Parijs en Londen, laat Maloney in haar rapport weten.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN