• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Natan stelt exclusieve jurk tentoon in Antwerps modemuseum

Natan stelt exclusieve jurk tentoon in Antwerps modemuseum

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het Belgische modehuis Natan schenkt een speciale creatie aan het ModeMuseum Antwerpen (MoMu). Naar aanleiding van deze schenking maakte het modemuseum een documentaire over het volledige creatie- en ontwerpproces van de zwarte jurk van Natan-oprichter Edouard Vermeulen. Zowel de jurk als de documentaire zijn vanaf volgende maand in het MoMu te bekijken.

De documentaire heeft de verschillende stadia van het ontwerp- en maakproces vastgelegd: het eerste ontwerpidee, de schetsen, verschillende pasbeurten en de fotoshoot met een model. Daarnaast wordt onder andere Kaat Debo, directrice van het MoMu, geïnterviewd.

Met het project wil het Antwerps modemuseum niet alleen het vakmanschap van Vermeulen, ontwerper en eigenaar van Natan, eren, ook dient het als een blik achter de schermen bij het Belgische modehuis.

Natan is een belangrijke vertegenwoordiger van de Belgische modesector, onder meer doordat het huis meerdere malen creaties heeft ontworpen voor verschillende Europese koningshuizen. Zo is de Belgische koningin Mathilde een trouwe klant van Vermeulen, die Natan dertig jaar geleden oprichtte.

Van 16 oktober 2016 tot en met 4 december 2016 zal de documentaire te zien zijn in het MoMu, aangevuld met een selectie creaties van modehuis Natan.

Beeld: Natan Couture Facebook

MoMu
Natan