• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Moncler wint rechtzaak om namaakjassen

Moncler wint rechtzaak om namaakjassen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het Italiaanse modemerk Moncler heeft een rechtszaak over namaakproducten gewonnen. Voor het eerst sinds de invoering van de Chinese Trademark Law heeft de Intellectueel Eigendom (IE) Rechtbank in China een schadevergoeding toegekend voor de schending van eigendomsrecht.

De Chinese rechtbank oordeelde dat het Chinese merk Nuoyakate een schadevergoeding van 3 miljoen renminbi (420.000 euro) moet betalen omdat het donsjassen heeft geproduceerd met een namaaklogo van Moncler. Het Italiaanse merk kwam de jassen in 2013 op het spoor, en in december 2014 heeft het bedrijf een rechtszaak aangespand.

“Het merk Moncler is synoniem voor luxeproducten die zijn gemaakt met kwalitatieve materialen en innovatieve ontwerpen,” meldt Moncler. “De bescherming van ons merk is niet alleen cruciaal voor ons bedrijf maar ook voor onze klant. Deze overwinning laat zien dat onze pogingen om de productie van imitatiekleding tegen te gaan succesvol zijn.” Het kledingmerk zet naar eigen zeggen vooral het internet in voor het opsporen van namaakproducten.

Moncler
nuoyakate