• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Modemerk Alexander McQueen beschuldigd van racisme

Modemerk Alexander McQueen beschuldigd van racisme

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Twee Afro-Amerikaanse werknemers van Alexander McQueen hebben het Britse modehuis en moederbedrijf Kering Americas Inc. aangeklaagd wegens racisme. Dat meldt Fashionmag.

Het modemerk wordt aangeklaagd door Christopher Policard en Duane Davis, die beiden werkzaam zijn bij het bedrijf. Zij geven aan dat Afro-Amerikaanse sollicitanten systematisch worden afgewezen voor posities op de verkoopvloer, waar ze gezien kunnen worden door klanten. Ook komen ze niet in aanmerking voor posities waarbij ze gezag hebben over blanke collega’s. Dit leidt er toe dat de Afro-Amerikaanse sollicitanten die worden aangenomen alleen banen krijgen achter de schermen van het bedrijf.

Policard en Duane laten weten zelf ook slachtoffer van racisme te zijn geweest bij het modehuis. Naar eigen zeggen zijn de twee vals beschuldigd van diefstal zonder dat daar bewijs voor was. Ze zouden gefouilleerd zijn in het bijzijn van andere werknemers en klanten, terwijl hun blanke collega’s afgezonderd gefouilleerd werden na sluitingstijd.

Een vertegenwoordiger van Alexander McQueen laat aan Fashionista weten dat het bedrijf de beschuldigingen erg serieus neemt en een onderzoek is gestart. Ze willen echter niet reageren op de aanklacht.

Beeld: Alexander McQueen

Alexander McQueen