• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belstaff ontvangt 36 miljoen euro schadevergoeding

Belstaff ontvangt 36 miljoen euro schadevergoeding

Door Floor Gijsbertse

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het Britse modemerk Belstaff ontvangt 36 miljoen euro schadevergoeding. Het label dat bekend staat om leren jacks voor mannen en vrouwen klaagde 700 websites aan die zich schuldig maakten aan het produceren van namaakproducten met de naam van het merk.

Een flink aantal van de drieduizend websites die namaakproducten verkopen werden tijdens de rechtszaak opgesomd. Waarvan 800 websites, die zich schuldig maakten aan plagiaat, eigendom zijn van één persoon uit China.

Inmiddels zijn al twintig van de beschuldigde webshops uit de lucht gehaald. Belstaff is dan ook blij, dat na een proces van vier maanden snel resultaat te zien is, zo vertelt Elena Mauri, hoofd van de juridische afdeling van het merk. “Er zijn andere luxemerken die hebben geprofiteerd van de Amerikaanse namaakwet, maar we geloven dat het in ons geval de lat nog hoger heeft gelegd voor een dergelijke rechtszaak, als gevolg van de ongekende hoeveelheid websites die in één rechtszaak voor de rechter kwamen,” besluit Mauri.

Namaakproducten worden aan de lopende band geproduceerd en vinden gretig aftrek vanwege de veel lagere prijs. Maar de luxemodemerken zijn hiervan het dupe en noteren omzetdalingen door een terugloop van klanten.

Dat de rechter een dergelijke schadevergoeding toekent aan Belstaff geeft een statement af aan de namaakindustrie. Dat wanneer het op het matje geroepen wordt, een flinke straf boven het hoofd hangt.

Belstaff is opgericht in het Britse Staffordshire in 1924. Het bedrijf is nu in het bezit van het Italiaanse Magliano Veneto en verkoopt luxe kleding waaronder hun bekendste product, de lederen jassen.

Beeld: Belstaff

Belstaff