• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Milan Fashion Week: Gucci onthult de eerste collectie ontworpen door Sabato De Sarno

Milan Fashion Week: Gucci onthult de eerste collectie ontworpen door Sabato De Sarno

Door Julia Garel

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion |IN BEELD

Gucci, SS24. Credits: Lauchmetrics Spotlight

Vrijdag onthulde het luxehuis Gucci een van de meest langverwachte collecties van deze modemaand: de eerste collectie ontworpen door Sabato De Sarno, opvolger van Alessandro Michele. Het resultaat: een sensuele SS24-collectie die doet denken aan het Tom Ford-tijdperk, ex-creatief directeur van het Italiaanse label.

In een rood halfdonker licht toonde het Italiaanse label van de Kering Group een aantal eenvoudige silhouetten, ver verwijderd van de excentrieke, maximalistische stijl van voorganger Michele. Sabato De Sarno en zijn team gingen echter niet voorbij aan de feestvreugde die bij het merk hoort.

Gucci SS24. Credits: Lauchmetrics Spotlight

Eerste look op de catwalk: zwarte shorts gecombineerd met een transparante witte top met een ronde hals, gedragen onder een lange donkere masculiene jas. Accessoires: een dikke ketting en een tas met lange hengsels, vergelijkbaar met het klassieke Jackie 1961 model van het label.

Strakke, sensuele toon definieert collectie

Gucci SS24. Credits: Lauchmetrics Spotlight

De rest van de collectie behoudt deze strakke, sensuele toon. De silhouetten bestaan uit streetwear stukken zoals hoodies, rokken met split, boxy jasjes, combishorts, sexy babydolls en mini-jurkjes met diepe decolletés. Hier lijken de looks te knikken naar het tijdperk van Tom Ford, waarin de Texaanse ontwerper voor Gucci werkte. De periode (1994-2004) werd bekroond met succes: volgens BoF media werd Gucci in 2004 gewaardeerd op meer dan 10 miljard dollar.

Gucci SS24 Credits: Lauchmetrics Spotlight

Vandaag de dag staat er veel op het spel voor het Italiaanse merk. Afgelopen juli kondigde luxegoederenconcern Kering een daling van 10 procent aan in de nettowinst over het eerste halfjaar tot 1,785 miljard euro. Vooral Gucci werd zwaar getroffen, met een omzetdaling van 1 procent tot 5,128 miljard euro.

Gucci SS24 Credits: Lauchmetrics Spotlight

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited FR. Vertaling en bewerking naar het Nederlands door Caitlyn Terra.

Gucci
Milan Fashion Week
Sabato De Sarno